duminică, 2 octombrie 2011

Peşte la cuptor cu macaroane



500 g peşte, 300 g macaroane, 1/2 lingură făină, 1 lingură unt, 2 ceşti lapte, 1 lingură brânză rasă, unt proaspăt cât o nucă.
Se întrebuinţează resturi de orice peşte fiert, căruia i s-au scos oasele şi pielea.Se fierb macaroanele în apă cu sare. Se face un rântaş din făină şi unt. Se stinge cu lapte sau cu zeama în care a fiert peştele. Se lasă câteva minute să fiarbă.
Într-o farfurie rezistentă la foc se pun câteva linguriţe de sos. Se aşază apoi bucăţile de peşte şi din nou câteva linguriţe de sos. Deasupra se întind macaroanele bine scurse, se toarnă restul de sos şi se presară brânza rasă şi câteva, bucăţele de unt. Se dă la cuptor. Este gata când s-a rumenit deasupra.Pofă bună şi vin bun!

Baked Fish with Macaroni
500 g fish, 300 g pasta, 1 / 2 tablespoon flour, 1 tablespoon butter, 2 cups milk, 1 tablespoon grated cheese, fresh butter as a nut.
It uses every scrap of cooked fish, which were removed bones and boil pasta in water pielea.Se salt. Make a flour and butter rântaş. Goes off with milk or juice in which the boiled fish. Allow a few minutes to boil.
In a fire-resistant plate place a few spoonfuls of sauce. Place fish pieces and then again a few spoonfuls of sauce. Spread over pasta drip, pour remaining sauce and sprinkle grated cheese and some, bits of butter. Bake. It is ready when brown deasupra.Pofă good and good wine!

Un comentariu:

Arhivă blog