marți, 4 octombrie 2011

Chiftele de vinete cu sos de roşii:



3 vinete mijlocii, 2 ouă, 2 linguri făină, sare, piper, 3 linguri ulei. Pentru sos: 500 g roşii, 1 ceapă, 1 linguriţă zahăr, sare.
Se coc vinetele, se curăţă şi se aşează pe un fund înclinat să se scurgă. Se toacă şi se amestecă cu două ouă, sare, piper şi făină, astfel încât compoziţia să fie mai mult moale. Se iau cu lingura din compoziţie şi se dă drumul chiftelelor în ulei încins, prăjindu-le pe ambele părţi. Separat se fierb roşiile, se trec prin sită şi se amestecă cu puţină ceapă prăjită. Se adaugă sare şi o linguriţă de zahăr. Se ţine să dea câteva clocote. Se aşează chiftelele în sosul de roşii şi se lasă pe marginea maşinii să fiarbă foarte încet, ca să nu se sfărâme. Se servesc calde sau reci. Poftă bună!

Eggplant cutlets with tomato sauce:
3 medium eggplants, 2 eggs, 2 tablespoons flour, salt, pepper, 3 tablespoons oil. For the sauce: 500 g tomatoes, 1 onion, 1 teaspoon sugar, salt.
Bake eggplant, clean and sits on a sloping bottom to drain. Chop and mix with two eggs, salt, pepper and flour, so the composition to be more soft. Take the spoon of the mixture and drop the meatballs in hot oil, fry them on both sides. Separately boil the tomatoes, is passed through sieve and mix with a little fried onions. Add salt and a teaspoon of sugar. It keeps giving some hot. Place meatballs in tomato sauce on the machine and allow to boil very slowly, not to be broken. Serve warm or cold. Enjoy your meal!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog