1,500 kg lin, 100 g ulei, 1 lingură făină, 4 cepe mijlocii, 2 linguri bulion, sare.
Se curăţă de solzi câţiva peşti mai mici, se taie capetele, se despică în două în lungime şi se scoate şira spinării. Se spală în mai multe ape şi se ţin un ceas cu sare. Se dă prin făină şi se prăjeşte în ulei. Separat tot în ulei, se prăjeşte ceapa tăiată felii subţiri, peste care se toarnă bulionul subţiat cu o ceaşcă de apă. Se aşează peştele în cratiţă împreună cu sosul de ceapă. Se dă la cuptor şi se lasă să fiarbă înăbuşit o jumătate de oră. Se potriveşte de sare. Se serveşte după ce s-a mai răcit. Poftă mare şi vin bun!
Linen Iahnie
1.500 kg lin, 100 g oil, 1 tablespoon flour, 4 medium onions, 2 tablespoons broth, salt.
Clean a few smaller fish scales, cut ends are split in two lengthwise and remove the spinal cord. Wash in several waters and keep a watch with salt. It gives the flour and fry in oil. Separate all the oil, fry onion sliced thin, thin broth is poured over a cup of water. Place fish in pan with onion sauce. Bake and allow to boil for half an hour choked. Suitable salt. Serve after it has cooled. Enjoy great and good wine!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu