miercuri, 12 octombrie 2011

Ciorbă de cartofi pe oase afumate:



1kg de oase afumate; 1 căniţă de orez; 1l lapte; 4 ouă; 3 cartofi mari; 3 morcovi; 1 ceapă; 1 ţelină; 1 păstârnac; 4-5 căţei de usturoi; 1 lingură tarhon;câteva frunze de ţelină; sare după gust; oţet de asemenea după gust.
Se spală bine oasele afumate în 2-3 ape, se tranşeză în bucăţi potrivite şi se pun la fiert într-o oală mare cam 7 litri împreună cu ceapa. Curăţăm morcovii,păstârnacul, cartofii,ţelina şi le tăiem cubuleţe mici ( toate afară de cartofi, pe care-i tăiem cubuleţe mai mari cam de 2-3 cm) cam de 5-6 mm din motiv de copii mofturoşi! Adăugăm în oală toate rădăcinoasele şi păstrăm cartofii pentru mai la sfârşit. Când rădăcinoasele au început să se înmoaie în ciorbă adăugăm şi căniţa de orez! Lăsăm să fiarbă totul până când carnea de pe oase începe să se desprindă, atunci dăugăm şi cartofii, lăsăm să fiarbă la foc mai departe până fierb şi cartofii. Adăugăm usturoiul zdrobit, oţetul, sarea şi tarhonul tăiat mărunt. Totul mai fierbe încă 2-3 clocote. Stingem focul şi răcim oala de ciorbă în chiuvetă! Între timp într-un vas spargem ouăle, pe care le separăm gălbenuşul de albuş, turnăm peste gălbenuşuri laptele şi frecăm bine-bine totul! Albuşurile seprate se pot turna în oala încă fierbinte şi rezultă aşa numitele zdrenţe ! După ce am răcit ciorba acceptabil turnăm încet deresătura de ou cu lapte în oală şi mestecăm bine. Mai dăm un clocot, două şi gata! Gustăm de sare şi oţet! Se consumă fierbinte cu ardei iute şi cu poftă bună!

Smoked potato soup bones:
1kg smoked bone, 1 cup rice, 1 liter milk, 4 eggs, 3 large potatoes, 3 carrots, 1 onion, 1 celery, 1 parsnip, 4-5 cloves garlic, 1 tablespoon tarragon, a few celery leaves, salt after taste vinegar to taste also.
Wash off the bone smoked in 2-3 waters are suitable cuting into pieces boil in a large pot with onion about 7 liters. Clean carrots, parsnips, potatoes, celery and cut them small cubes (all out of potatoes, which I cut larger cubes about 2-3 cm) about 5-6 mm in the fussy children reason! Add to pot all the roots and store potatoes for the end. When roots have begun to soften in the soup and add the cup of rice! Let it boil until the meat from the bones start to leave, then dd and potatoes, leave to boil until cooked on fire and potatoes. Add the crushed garlic, vinegar, salt and chopped tarragon. All simmer 2-3 hot. Fires and cooling in pot of soup in the sink! Meanwhile break the eggs into a bowl, you separate the egg white egg, milk and rub yolks poured all well well! Seprate whites can still pour in the hot pot and resulting so-called rags! After I cooled slowly pour soup acceptable get dresing egg with milk in the pot and chew well. May give a hot, two and ready! The taste of salt and vinegar! It uses hot pepper and good appetite!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog