duminică, 16 octombrie 2011

Ciorbă câmpenească



3 l apă, 1 morcov, 1 gulie, 2 fire de praz, 3 cartofi mijlocii, 1 ţelină mică, 1 lingură unt sau ulei, sare, 1 gălbenuş, 1 lingură smântână.
Morcovul, gulia şi prazul se taie ca fideaua şi se înăbuşă într-o cratiţă cu o lingură de unt sau de ulei. Se curăţă cartofii şi ţelina, se fierb şi se trec prin sită. Se pune zeama la fiert într-o oală de supă, împreună cu zarzavatul înăbuşit. Se potriveşte de sare, se lasă să fiarbă şi când supa este gata, se drege în castron cu un gălbenuş şi cu puţină smântână.

Campeneasca soup
3 l water, 1 carrot, 1 turnip, 2 threads of leek, 3 medium potatoes, 1 small celery, 1 tablespoon butter or oil, salt, 1 egg, 1 tablespoon sour cream.
Carrots, kale and leeks and cut the noodles in a saucepan choke with a spoon of butter or oil. Peel potatoes and celery, boil and pass through the sieve. Place broth to boil in a pot of soup with vegetables smothered. Suitable salt, allow to boil and the soup is ready, the Restorer of the bowl with a little yolk and cream.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog