joi, 8 septembrie 2011

Vinete în bulion




. 4 vinete bine coapte • 1 ardei gras
• 1 kg roşii • 1 morcov
• 1 ceapã • 1 ceaşcã untdelemn
• 1 cãpãţânã usturoi • 1 lingurã sare
• 5 fire cu frunze de ţelinã
• Vinetele se taie felii groase de-un deget, se presarã cu sare şi se pun între
2 funduri de lemn, o orã, sã-şi lase zeama amarã
• Se usucă cu o cârpã uscatã şi se prãjesc în untdelemn încins
• Se toacã roşiile, ardeiul, ceapa, se rade morcovul şi se pun toate cu o
ceaşcã de apã la fiert
• Usturoiul se taie felii subţiri
• Se aşazã vinetele în borcan, presãrându-se cu felii de usturoi şi fire de
ţelinã
• Când roşiile şi celelalte au fiert şi sunt bulion, cam 1 litru, se strecoarã, se
mai dau o datã în clocot, apoi se toarnã peste vinete
• Se pune şi uleiul rãmas de la prãjit, se leagã bine borcanele şi se pun şi ele,
învelite în cârpe, la fiert 1 orã, într-o cratiţã mare, cu apã numai pânã la gât, sã
nu fie acoperite! Taine: Sunt bune şi reci, dar şi calde. Dacã roşiile, ardeiul, ceapa, morcovul se cãlesc în ulei pânã ajung pastã, e şi mai gustoasã gãteala şi se va chema „vinete în ulei“.

Eggplant in tomato sauce

. 4 ripe eggplant • 1 green pepper
• 1 kg tomatoes • 1 carrot
• 1 onion • 1 cup oil
• 1 clove garlic • 1 teaspoon salt
• 5 wire with celery leaves
• Eggplant slices thick-cut a finger, sprinkle with salt and place in
2 wooden bottoms, one hour, to leave bitter lemon
• Dry with a dry cloth and fry in hot oil
• Chop tomatoes, peppers, onions, carrots and place to laugh all with a
cup of water to boil
• Garlic cut into thin slices
• Place the eggplants in the jar, the peppering of sliced ​​garlic and wires
celery
• When tomatoes are cooked and are other broth, about 1 liter, filter is
May give a time in boiling, then pour over eggplant
• Place the remaining oil and fried, binds well and jars and place them
wrapped in cloth, boil one hour in a large saucepan with water just up to the neck, to
not be covered! Mysteries: They're good and cold, but warm. If tomatoes, peppers, onions, carrots in oil until they fry paste, is even more tasty Gate and will be called "eggplant in oil."
O reţetă povestită de Radu Anton Roman!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog