vineri, 9 septembrie 2011

Baclava:



500 g foi de plăcintă , 150 g unt topit, 500 g nuci curăţite. Siropul: 2 pahare cu apă, 400 g zahăr, vanilie.
Se face un aluat de plăcintă şi se întinde foaia foarte subţire. După ce s-a uscat, se taie în bucăţi de mărimea tăvii în care le vom coace. Se unge tava cu unt şi se aşează 2 — 3 foi, stropite între ele cu unt. Se presară un strat subţire de nuci tocate, se pune o foaie de aluat, se stropeşte cu unt şi iarăşi. Se presară nuci. Se repetă până se termină toate foile, oprind pentru aşezat deasupra 3 — 4 foi frumoase, care se ung între ele cu unt. Se moaie un cuţit în unt fierbinte şi se taie plăcinta în lung şi în lat, formând romburi sau dreptunghiuri de circa 5 cm pe 7 cm. În lungul tăieturilor, cum şi pe margini, se toarnă câteva linguri de unt topit care să pătrundă până la fund. Se dă la cuptor la foc foarte moale, ţinându-se circa o oră; când începe să se rumenească, se toarnă deasupra un sirop făcut din zahăr, apă şi vanilie. Se mai lasă la cuptor câteva minute, până ce a pătruns tot siropul. Se scot baclavalele pe o farfurie şi se mai toarnă deasupra puţin sirop. Sunt mai gustoase când sunt pregătite cu o zi sau două înainte de a fi servite. Poftă bună!

Baklava:
500 g pie sheets (v. 605), 150 g butter, 500 g nuts cleaned. Syrup: 2 glasses of water, 400 g sugar, vanilla.
Make a pie crust and spread very thin sheet. After drying, cut into pieces the size where we bake tray. Grease pan with butter and place 2 to 3 sheets, each sprinkled with butter. Sprinkle a thin layer of chopped nuts, place a sheet of dough, drizzle with butter again. Sprinkle nuts. Repeat until all sheets are finished, stopping to put on top 3-4 leaves, beautiful brush each with butter. The dip in hot butter knife and cut the pie and wide, forming diamonds or rectangles about 5 cm by 7 cm. Along the cuts, how the edges, pour a few tablespoons of melted butter to penetrate to the bottom. Bake in very soft fire, taking about an hour, it starts to brown, pour over a syrup made ​​from sugar, water and vanilla. It leaves the oven a few minutes, until syrup has penetrated all. Remove baclavalele on a plate and pour over longer than syrup. There are tasty when prepared a day or two before being served. Enjoy your meal!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog