miercuri, 21 septembrie 2011

Ouă umplute în coaja lor


6 ouă, 1 lingură smântână, 1 felie de pâine, sare, piper, 1 linguriţă mărar tocat.
Se fierb ouăle tari, după ce au fost bine spălate. Se lasă să se răcească. Se taie în lung, în două, cu un cuţit ascuţit, astfel încât să nu se sfărâme coaja. Se scot albuşul şi gălbenuşul pe un fund de lemn, iar cojile se lasă la o parte. Se toacă oul destul de mărunt fără să se zdrobească însă de tot. Se adaugă o lingură plină de caimac sau de smântână şi miezul de la o felie subţire de franzelă muiat în lapte. Se amestecă totul până nu se mai cunoaşte pâinea; se pune sare, piper şi mărar tăiat fin. Cu această pastă se umplu puţin bombat cojile de ou, se bat pe deasupra în pesmet fin şi se prăjesc în unt numai pe partea umplută. Se servesc calde. Poftă bună!
Eggs in their shell filled
6 eggs, 1 tablespoon sour cream, 1 slice of bread, salt, pepper, 1 teaspoon chopped dill.
Boil the eggs hard, after being well washed. Allow to cool. Cut long in two, with a sharp knife so as not to break the shell. Remove egg whites and a wooden board and leave the shells aside. Finely chop enough egg without crushing but all. Add a spoon full of cream or sour cream and a thin slice from the middle of the loaf of bread dipped in milk. Mix everything until bread is also known, put salt, pepper and dill finely cut. With this paste fill less bulging egg shells, are fighting over the fine bread crumbs and fry in butter only on the filled. Serve warm. Enjoy your meal!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog