miercuri, 14 septembrie 2011

Conopidă la cuptor cu ciuperci:



1 conopidă mare, 200 g ciuperci, 2 linguri făină, 2 Iinguri unt, 1 1/2 ceaşcă lapte, 1 gălbenuş, unt proaspăt cât o nucă, 1 lingură brânză, sare.
Se fierbe o conopidă frumoasă în apă cu sare. Când este gata, se desfac buchetele. Între timp se curăţă ciupercile, se taie felii subţiri şi se înăbuşă cu puţin unt. Separat se face un sos dintr-o lingură de unt şi două linguri de făină, se stinge cu două ceşti de lapte sau de apă în care a fiert conopida. Când este fiert şi potrivit de gros, se amestecă cu un gălbenuş şi, cu câteva picături de lămâie. Se potriveşte de sare. Se unge cu unt o formă rezistentă la foc, se aşază câteva buchete de conopidă într-un strat cât mai egal, un rând de ciuperci iar deasupra restul de conopidă. Se toarnă apoi sosul de făină. Se mai presară puţină brânză, se adaugă câteva bucăţele de unt şi se dă la cuptor până începe să se rumenească. Se serveşte în formă. Poftă bună!

Baked Cauliflower with mushrooms:
1 large cauliflower, 200 g mushrooms, 2 tablespoons flour, 2 Iinguri butter, 1 1 / 2 cup milk, 1 egg, fresh as a nut butter, 1 tablespoon cheese, salt.
Boil a cauliflower in water with salt beautiful. When ready, unfold bouquets. Meanwhile Clean mushrooms, cut into thin slices and crushed with a little butter. Separately to make a sauce of one tablespoon of butter and two tablespoons of flour, two cups off the milk or water that has boiled cauliflower. When cooked and thick right, mix with egg and a few drops of lemon. Suitable salt. Grease with butter a form resistant to fire, place a few bouquets of cauliflower in a layer same as a row over the remaining mushrooms and cauliflower. Pour the sauce and then flour. Sprinkle a little cheese longer, add a few pieces of butter Bake until beginning to brown. Serve in shape. Enjoy your meal!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog