joi, 15 septembrie 2011

Plăcintă cu dovleac:



Un fel de tartã ialomiţeanã, aş spune, parfumatã şi fragedã, mai ales când e
caldã.
• 1 kg fãinã • 3 ouã + 1 ou de uns
• 400 g zahãr • 1 nucã de drojdie
• 1 ceaşcã mare cu lapte • 3 linguri smântânã
• 1 castron cu dovleac ras
• 1 pachet şi jumãtate de unt + 50 g uns tava
• miroase bune: zahãr vanilat, coaja rasã de lãmâie, mirodenii dupã gust
• Se desface drojdia în lapte cald şi smântânã
• Se freacã untul cu zahãr pânã spumã se face, apoi se adaugã ouãle,
drojdia cu lapte şi smântânã
• Dupã ce s-au amestecat, se adaugã fãina, ceva miroase şi se frãmântã
cât de bine; se lasã sã respire
• Se unge o tavã cu unt
• Se întinde aluatul foaie cât tava, cu pereţi cu tot, cât sã înveleascã plãcinta
• Se umple foaia cu dovleac, se închide ca un plic, se unge cu unt şi ou,
se dã la cuptor, cu foc mic, cam 1 jumãtate orã, poate mai mult! Poftă bună!
Reţeta lui Radu Anton Roman!

Pumpkin pie:
A ialomiţeanã tarts as I say, fragrant and tender, especially when
hot.
• 1 kg flour • 3 eggs + 1 egg smeared
• 400 g sugar • 1 nut yeast
• 1 cup milk • 3 tablespoons large cream
• 1 bowl of grated pumpkin
• 1 pack and half of butter + 50 g greased tray
• smells better: vanilla sugar, lemon zest, spices to taste
• Loosen the yeast in warm milk and cream
• Rub the butter with sugar until the foam is made, then add eggs,
yeast with the milk and cream
• After you have mixed, add flour and knead something smells
as well, leave to breathe
• Grease pan with butter
• Spread the dough sheet tray as with all walls, how to wrap pie
• Fill the pumpkin sheet, close the envelope, the butter and egg
bake, with low heat, about a half hour, maybe more! Enjoy your meal!
Radu Anton Roman recipe!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog