Salată de varză roşie cu mere
500 g vară roşie, 2 mere mijlocii, 1 rădăcină mică de hrean, 3 linguri de ulei, ½ ceaşcă oţet îndoit cu apă, ½ linguriţă sare.
Se taie varza foarte fin, se sărează, se amestecă şi se stoarce, apoi se opăreşte cu oţet, aşa cum s-a arătat mai sus. Se rad merele pe răzătoare şi se amestecă cu varza. Se adaugă uleiul. Se aşează varza în salatieră, iar pe margini se presară hrean ras. Acestă salată este mult mai gustoasă decât salata pregătită numai din varză roşie.
Salată de sfeclă
500 g sfeclă, 1 rădăcină mică de hrean, 2 linguri ulei, 1 lingură oţet, sare.
Sfecla pentru salată se poate pregăti fie coaptă la cuptor, fie fiartă. Pentru fiert, sfecla se spală şi se pune la foc cu apă rece, cât să o cuprindă bine. În ambele cazuri sfecla este gata când furculiţa intră uşor în ea. După ce se răceşte, se curăţă de coajă şi se taie în felii. Se sărează şi se toarnă oţet. Se poate păstra astfel în borcane bine acoperite, la rece, câteva săptămâni. Înainte de a se servi, după gust, se pot adâuga ulei şi hrean ras.
Salată de cartofi cu ceapă
1 kg cartofi, 4 cepe, ½ ceaşcă oţet îndoit cu apă, 1 lingură zahăr, sare. Pentru sos: 2 gălbenuşuri, 100 g ulei, 1 lingură zeamă de lămâie sau oţet, un praf de piper, sare.
Se fierb cartofii, se curăţă calzi, se taie felii şi se pun într-un carton. Se toarnă deasupra oţetul îndoit cu apă şi zahărul. Se taie cepele felii foarte subţiri, se amestecă cu cartofii, se pune sare, se acoperă şi se dă la rece. A două zi se face o maioneză din două gălbenuşuri, cu ulei, sare, piper, zeamă de lămâie sau oţet. Se subţiază cu apă atât, cât să se poată amesteca uşor cu salata de cartofi. Se potriveşte gustul sărat şi acru. Este foarte gustoasă.
Poftă bună!
Red cabbage salad with apples
500 g red summer, 2 medium apple, 1 small horseradish root, 3 tablespoons oil ½ cup vinegar bent water, ½ teaspoon salt.
Cut the cabbage very finely, add salt, mix and squeeze, then scald the vinegar, as described above. They laugh apples grater and mix with cabbage. Add oil. Place cabbage in Salatiera and sprinkle the edges grated horseradish. This salad is much tastier than red cabbage salad prepared only.
Beet salad
500 g beet root a little horseradish, 2 tablespoons oil, 1 tablespoon vinegar, salt.
Beet salad can be prepared either baked in the oven or boiled. For cooking, wash beets and put the fire with cold water as well to include. In both cases beet is ready when a fork easily enter into it. Once cool, peel and cut into slices. Pour salt and vinegar. So the jars can be kept well covered, cold a few weeks. Before serving, taste, add oil and grated horseradish.
Potato salad with onion
1 kg potatoes, 4 onions, ½ cup vinegar bent water, 1 tablespoon sugar, salt. For the sauce: 2 egg yolks, 100 g oil, 1 tablespoon lemon juice or vinegar, a pinch of pepper, salt.
Boil the potatoes, clean warm, cut slices and place in a carton. Pour over the vinegar and sugar water bending. Slice onions very thin slices, mix with the potatoes, place the salt, cover and gives the cold. The next day is one of two egg mayonnaise, oil, salt, pepper, lemon juice or vinegar. It thins with water so as to be able to mix easily with potato salad. Salty and sour taste fit. It is very tasty.
Enjoy your meal!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu