marți, 23 august 2011

Fasole boabe cu slănină



500 g fasole uscată, 1 păhărel vin roşu, 1 ceapă, 2 linguri untură, 100 g slănină afumată, 1 lingură bulion, 1 frunză de dafin.
Se alege fasole cu bobul mare. Se ţine, înainte de a fi pusă la fiert, două ore în apă abia călduţă. Se scurge şi se pune într-o oală cu apă rece, care să o acopere cu un strat de un deget. Se pune oala pe foc mic, să înceapă să fiarbă cu încetul. Cum dă în clocot, se trage la o parte, se scurge şi se pune din nou la foc potrivit, cu apă fierbinte, în cantitate egală cu aceea vărsată. Se adaugă un păhărel de vin roşu. Se lasă să fiarbă la foc potrivit, se ia spuma. Separat se prăjeşte în untură o ceapă tăiată mărunt şi se pune în oală, după ce fasolea a început să fiarbă, împreună cu slănina afumată, tăiată mărunt, o Iingură de bulion, o frunză de dafin; spre sfârşit se pune sarea. Fasolea, după soi, trebuie să fiarbă circa  1 1/2—3 ore. Dacă scade prea mult în timpul fiertului, se mai adaugă puţină apă clocotită. Poftă bună!

Beans with bacon
500 g dried beans, 1 small glass red wine 1 onion, 2 tablespoons lard, 100 g smoked bacon, 1 tablespoon broth, 1 bay leaf.
Choose beans with large grain. Take, before being put to boil, just two hours in warm water. Drain and place in a pot of cold water to cover it with a layer of a finger. Place pot on low heat, begin to boil with little. How boil, pull aside, drain and put back on medium heat, hot water, in quantity equal to that paid. Add a glass of red wine. Allow to boil on medium heat, remove the foam. Separately fry in lard, onion finely chopped and placed in the pot after the beans began to boil with smoked bacon, finely chopped, a Iingură of broth, a bay leaf, salt to last place. Beans, by variety, should boil about 1 1/2-3 hours. If you fall too much during boiling, we add a little boiling water. Enjoy your meal!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog