Ingrediente:
2 kg midii, 1 pahar de vin, 1 ceapă, 1 frunză de pătrunjel, cimbru, dafin, 2 căţei de usturoi, sare, piper.
Mod de preparare:
Ca şi la raci, o primă condiţie la pregătirea midiilor este ca ele să fie cât se poate de proaspete. Fie că sunt servite cu scoica, fie fără scoică, trebuie mai întâi foarte bine spălate, chiar rase cu cuţitul, ca să nu mai rămână urmă de nisip. Nu se ţin prea mult în apă, ci se spală pe rând una câte una. Scoicile trebuie să fie bine închise. Când sunt întredeschise, se introduce foarte puţin vârful unui cuţit. Dacă se închid imediat, înseamnă că sunt vii, dacă nu se închid, înseamnă că sunt moarte şi trebuie aruncate. După ce sunt bine spălate, se pun într-o cratiţă încăpătoare, nu prea multe odată, pentru a fi cuprinse uniform de căldură. Când sunt vii, midiile se deschid imediat la fiert. Se adaugă ceapa tăiată felii, mirodeniile, sarea, piperul şi un pahar de vin alb sau de apă. Se acoperă cratiţa şi se fierb la foc iute. Din când în când se saltă cratiţa, astfel încât să vină toate în contact cu focul. După 10 — 15 minute, toate midiile trebuie să fie deschise, deci gata. Se scot pe rând, se îndepărtează jumătatea de scoică de care nu este prinsă carnea, se pun într-un castron. Se scurge deasupra zeama din cratiţă, dar încet, pentru ca nisipul care s-a mai desprins de pe midii la fiert să rămână la fund. Se servesc calde cu zeamă de lămâie. Poftă bună!
Mussels cooked:
ingredients:
2 kg mussels, 1 glass of wine, 1 onion, 1 leaf parsley, thyme, bay leaves, 2 cloves garlic, salt, pepper.
Preparation:
As the cool, the first condition to prepare mussels is that they are fresh as possible. Whether served with clam or without shell, you must first washed well, even race with a knife, not to remain behind the sand. Do not hold too much water, but wash the place one by one. Shells should be tightly closed. When parted, insert a knife tip very little. If it is closed immediately, means that they are alive, if not close, means that they are dead and should be discarded. After being washed thoroughly, place in a saucepan spacious, not much time to be included heat evenly. When live mussels steamed open immediately. Add sliced onion, spices, salt, pepper and a glass of white wine or water. Cover pan and cook over hot fire. From time to time leap pot so that all come into contact with fire. After 10-15 minutes, all the mussels should be open, so ready. It turns out, remove the half-shell is not attached to the meat, place in a bowl. Drain the juice in saucepan over, but slowly, because the sand that has been separated from the cooked mussels to remain at the bottom. Serve hot with lemon juice. Enjoy your meal!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu