ROŞII PORTUGHEZE CU OREZ
12 roşii mijlocii, 2 ardei, 100 g orez, sare, piper, câteva frunze de salată verde. Pentru maioneză: 1 gălbenuş, 1 linguriţă muştar, 50 g ulei.
Se aleg roşii mijlocii, se taie un capac, se scobesc. Se presară sare, piper, puţin oţet şi se lasă la o parte, să se scurgă. Se fierbe în apă 100 g de orez; se scurge bine şi se amestecă cu două linguri de maioneză pregătită cu muştar şi cu doi ardei copţi, tăiaţi mărunt. Se umplu roşiile, se aşază pe farfurie, cu salată verde sau cu frunze de pătrunjel împrejur.
ROŞII UMPLUTE CU CARNE ŞI CIUPERCI
12 roşii mijlocii, putină carne de pasăre fiartă sau friptă, 3 — 4 ciuperci,
sare, piper, puţin oţet. Pentru maioneză: 1 gălbenuş, 1 linguriţă muştar, 50 g ulei.
Se pregătesc roşiile după cum s-a arătat mai sus. Se lasă să se scurgă după ce s-a pus sare, piper, oţet. Se taie mărunt un rest de carne de pasăre, fiert sau fript, se amestecă cu maioneză, adăugând câteva ciuperci tăiate felii şi fierte în apă cu sare. Se umplu roşiile scurse, se pune peste fiecare o felie de ciupercă şi se aşază pe farfurie cu frunze de pătrunjel verde împrejur.
ROŞII UMPLUTE CU PEŞTE
Aceleaşi cantităţi ca mai sus. Se înlocuieşte carnea cu bucăţele de peşte fiert. Se pregătesc la fel ca mai sus, înlocuind carnea de pasăre cu bucăţele de peşte fiert, căruia i s-au scos oasele.
PORTUGUESE RED RICE
12 medium tomatoes, 2 peppers, 100 g rice, salt, pepper, a few leaves of lettuce. For the mayonnaise: 1 egg, 1 tablespoon mustard, 50 g oil.
The chosen medium tomatoes, cut a cap pick. Sprinkle salt, pepper, a little vinegar and leave aside to drain. Boil in water 100 g rice, drain well and mix with two tablespoons of mayonnaise prepared with mustard and two baked peppers, finely chopped. Fill the tomatoes, place on plate with lettuce or parsley leaves around.
RED MEAT AND MUSHROOMS FILLED WITH
12 medium red, slightly boiled or roasted chicken, 3 to 4 mushrooms
salt, pepper, a little vinegar. For the mayonnaise: 1 egg, 1 tablespoon mustard, 50 g oil.
Prepare tomatoes as described above. Allow to drain after he put salt, pepper, vinegar. Cut a small remnant of chicken, boiled or fried, mix mayonnaise, adding some sliced mushrooms and cooked in water with salt. Fill tomatoes drained, place a slice over each mushroom and place on plate with leaves of parsley around.
RED stuffed with fish
The same quantities as above. Replace meat with bits of boiled fish. Prepare as above, substituting poultry meat with bits of boiled fish, which were removed bones.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu