luni, 2 mai 2011

Chifteluţe de legume:


Ingrediente: 200 g cartofi ,100 g fasole verde ,100 g spanac, 200 g varzã, 200 g conopidã  200 g telemea, 3 ouã , 1 vârf  de cuţit piper, 1 ceapã albă, mãrar, pãtrunjel ,200 g miez pâine alba ( o franzelă ),  pesmet, fãinã, 1 lingurã ulei pentru prãjit ceapa, ulei pentru prãjit chiftelele, 200 g praz (putem folosi şi alte legume, respectând proporţiile),  1L lapte
Mod de preparare:
Se fierb legumele, se curãţã şi se scurg bine de apã. Se cãleşte ceapa, se scurge de ulei. Se înmoaie franzela în lapte iar apoi după ce a “tras” bine lapte o stoarcem. Se trec toate cele de mai sus prin maşina de tocat, se amestecã bine,bine. Se adaugã tocãturii telemeaua rasã, piperul, ouãle, mãrarul şi pãtrunjelul tocate, uleiul rãmas de la prãjitul cepei, se amestecã. Se pune într-o farfurie puţinã fãinã iar în alta pesmet. Se formeazã în palmã chiftelele rotunde. Se rostogolesc prin pesmet, prin fãinã, apoi iar prin pesmet. Se prãjesc în ulei la foc mijlociu, pe ambele pãrţi. Se consumă ca aperitiv cu smântână sau ca garnitură pentru fripturi sau tocăniţe. Un pahar de vin spumos le însoţeşte foarte bine! Poftă mare!

Vegetable patties:
Ingredients: 200 g potato, 100 g green beans, 100 g spinach, 200 g cabbage, 200 g cauliflower 200 g cheese, 3 eggs, 1 pinch pepper 1 white onion, dill, parsley, 200 g core white bread crumbs , flour, 1 tablespoon oil to fry onions, fried meatballs in oil, 200 g leeks (we can use other vegetables, respecting the proportions), a loaf of bread, milk 1L
Preparation:
Boil the vegetables, clean water and drain well. Cook onion, drain the oil. Soak bread in milk and then after being "dragged" good milk a squeeze. Pass above all through the mincer, mix well, well. Add feta tocãturii race, pepper, eggs, dill and parsley, remaining oil from frying the onions, stir. Place in a dish a little flour and bread crumbs in another. Round patties are formed in your hand. Roll the bread crumbs, flour, and then the breadcrumbs. Fry in oil over medium heat on both sides. Cream eaten as an appetizer or as a garnish for roasts or stews. A glass of sparkling wine to accompany good! Enjoy great!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog