vineri, 6 mai 2011

Perişoare cu smântână


Ingrediente:
Perisoarele:circa  250 g piept de pasare, 50 g franzela, un ou , 50 g ceapa, 25 g făina, untdelemn, sare.
Sosul: 30-50 g ulei de măsline ,o linguriţă de ceapă rasă, 25 g făină,15-20 ml zeamă de lămâie, 150 ml smântână,mărar,sare.
Mod de preparare:
Carnea se trece prin maşina de tocat, împreună cu ceapa şi franzela. La tocătura se adauga oul intreg , făina, 1/2 linguriţă sare fină, un vârf de cuţit de piper, o linguriţă cu varf de mărar şi pătrunjel tăiat mărunt şi se amestecă bine. Într-o cratiţă de 2 l, se căleşte ceapa cu 3 linguri de untdelemn sau alta grăsime, la foc mic, numai un minut şi se stinge imediat cu 1/2 l apă. Cind clocoteşte apa, se ia cu linguriţa din compoziţie o cantitate cam cât o nucă; în palma udată cu apă rece i se dă forma rotundă şi sepune direct în apa clocotită. Se fierb acoperite, la foc mic, cca 30 minute. După 15 minute se întorc pe partea cealaltă. Când sânt fierte, se adaugă smântâna, frecată bine cu făina şi diluată cu 2 linguri de apă rece; se amestecă cu sosul şi se lasă să fiarba câteva clocote ca să se lege.Sosul trebuie să cuprinda bine perisoarele şi să aibă consistenţa unei smântâni subţiri. Pentru aromă, se adaugă mărar verde .Cratiţa se ia de pe foc şi mâncarea se sărează şi se acreşte după gust.Perişoarele se servesc cu piure de cartofi sau cu garnitură de orez. Poftă mare!

Meatballs with sour cream
Ingredients:
Patties: about 250 g chicken breast, 50 g bread, one egg, 50 g onion, 25 g flour, oil, salt.
Sauce: 30-50 g olive oil, a teaspoon of grated onion, flour 25g 0.15 to 20 ml lemon juice, 150 ml cream, dill, salt.
Preparation:
The meat is passed through the mincer, with onion and bread. The chips are Add whole egg, flour, 1 / 2 teaspoon fine salt, a pinch of pepper, a heaping teaspoon finely chopped dill and parsley and mix well. In a saucepan 2 l Cook onion with 3 tablespoons of oil or other fat, low heat, just a minute and turns off immediately with 1 / 2 liters of water. When the seething water, it takes about a teaspoon amount of composition as a nut, the palm is watered with cold water and shaped into round sepune boiling water directly. Boil covered, over low heat about 30 minutes. After 15 minutes, turn the other side. When I am cooked, add cream, rubbed thoroughly with flour and diluted with 2 tablespoons cold water, mix the sauce and allow to simmer a few clocote as well lege.Sosul must include meatballs and have the consistency of thin cream . For flavor, add fresh dill. saucepan from heat and add salt and food after gust.Perişoarele acreşte serve with mashed potatoes or rice topping. Enjoy great!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog