duminică, 1 mai 2011

Imam baialdî


Ingrediente: 1,5 kg vinete coapte şi lungi
Pentru umpluturã: 2 cepe, 2 morcovi ,1 pãtrunjel,1 ţelinã , 2 ardei graşi ,3 linguri varzã toccata, 3 cãpãţâni usturoi
Pentru sos:1 kg roşii, 200 ml ulei mãsline, piper, sare ,1 ardeiaş iute
Mod de preparare:
Vinetele se spalã, se scot din coadã şi se cresteazã, dar numai de patru ori, şi nu aşa adânc, cât sã se ajungă la miezul vinetei. Se opãresc iute, se presarã cu sare şi se pun la presat, sã-şi lase zeama amãruie. Se toacã toatã umplutura şi se cãleşte în 100 ml ulei de mãsline. Usturoiul nu se cãleşte, sã rãmânã crud dar se taie-n douã cãţeii. Apoi vinetele se pun în tavã şi se îndeasã-n crestãturi cu prãjeala asta, cu cãţeii de usturoi, cu puţină sare şi piper.
Roşiile se curãţã de pieliţã şi se dau prin sitã, se toarnã untdelemnul rãmas, bulionul de roşii, ardeiul iute tocat peste vinetele din tavă. Punem tava la cuptor, acoperitã, sã se coacã înãbuşit timp de 30 de minute.După 30 de minute scoatem tava din cuptor şi o mai lăsăm sã scadã pe marginea plitei, până se pătrund bine vinetele. Lângă această mâncare merge un vin roşu! Poftă bună!

Imam baialdî
Ingredients: 1.5 kg baked eggplant and long
For the filling: 2 onions, 2 carrots, 1 parsley, 1 celery, 2 green peppers, cabbage 3 tablespoons Toccata, 3 head Garlic
For the sauce: 1 kg tomatoes, 200 ml olive oil, pepper, salt, pepper 1 chilli
Preparation:
Rinse eggplants, remove the tail and cresteazã, but only four times, and not so deep as to reach the core of eggplant. It is scalding hot, sprinkle with salt and bring to pressure, let their bitter juices. Chop whole filling and cook in 100 ml olive oil. Garlic Cook not remain raw but cut in two dogs. Then place the eggplants and tamp down the tray with indentations frite   that, with the cloves, with salt and pepper.
Tomato skin and clean them through a sieve, pour remaining oil, tomato juice, chopped chilli eggplant over the tray. Put pan in oven, covered, smothered bake for 30 minutes minute. After 30 min. out of the oven tray and a let to fall on the hob until eggplant is well penetrated. Near the food goes a red wine! Enjoy your meal!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog