Ingrediente ptr. 5 porţii: roşii proaspete 250 g, carne de miel cu os 700 g, ceapã 500 g, untură100 g (ml), vin alb 50 ml, pastã de tomate 50 g, usturoi 15 g, boia de ardei dulce 1g, cimbru 1 g, pãtrunjel verde 1 legãturã sare şi piper dupã gust
Mod de preparare:
Carnea se spalã, se porţioneazã şi se sãreazã. Ceapa se curãţã, se spalã şi se taie felii. Usturoiul se curãţã, se spalã şi se taie mãrunt. Pastã de tomate se dilueazã în 50 ml apã. Roşiile proaspete se spalã, se opãresc, se decojesc şi se taie mãrunt. Bucãţile de carne se înãbuşã în 50 g unturã sau ulei cu 50 ml apã şi se scot separat. În 50 g unturã sau ulei cu 50 ml apã se înãbuşã ceapa, se adaugã pastã de tomate, usturoi, boia de ardei, cimbru, roşii, bucãţile de carne, sare şi piper dupã gust. Se completeazã cu 400 ml apã fiartã şi se continuã fierberea. La final, se adaugã vin şi pãtrunjelul verde toact mărunt. Se serveşte cald cu mămăligă şi murături! Poftă mare şi-un pahar de vin!
Lamb Stew:
Ingredients ptr. 5 servings: 250 g fresh tomatoes, lamb on the bone 700 g, 500 g onion, untură100 g (ml) 50 ml white wine, tomato paste 50 g garlic 15 g, 1 g sweet paprika, thyme, 1 g , 1 bunch fresh parsley salt and pepper to taste
Preparation:
Wash the meat is portioned and salt. Onions are clean, rinse and slice. Garlic is clean, wash and chop finely. Dilute the tomato paste in 50 ml water. Fresh tomatoes are washed, boiled, peel and chop finely. Chunks of meat smothered in lard or oil 50 g with 50 ml water and separated out. In 50 g lard or oil to smother onion 50 ml water, add tomato paste, garlic, paprika, thyme, tomatoes, pieces of meat, salt and pepper to taste. Filled with 400 ml boiling water and continue cooking. Finally, add wine and parsley finely toact. Serve hot with polenta and pickles! Enjoy great and a glass of wine!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu