Ingrediente ptr.5 porţii
carne de miel cu os 1Kg, ceapã verde 400 g, 1buc. praz verde, ceapã albă 100 g, spanac 450 g, usturoi verde 25 g, ulei 100 ml, vin alb 50 ml, lãmâie 50 g, pãtrunjel verde 1legãturã, mãrar verde 1 legãturã, sare şi piper dupã gust, pastã de tomate 50 g, fãinã albă 50 g
Mod de preparare:
Carnea se spalã, se porţioneazã şi se sãreazã. Ceapa verde, usturoiul, spanacul, jumãtate din mãrar şi pãtrunjel se curãţã, se spalã şi se taie mãrunt şi fin. Din lãmâie se extrage sucul intr-un pahar. Pasta de tomate se dilueazã în 50 ml apã. Bucãţile de carne se înãbuşã în 50 ml ulei cu 100 ml apã. Apoi ceapa, usturoiul verde, ceapa verde, spanacul, mãrarul şi pãtrunjelul se înãbuşã în 50 ml ulei cu 100 ml apã. Se adaugã fãina dizolvatã în apã, pasta de tomate, 500 ml apã , sare, piper şi se continua fierberea 25 minute. La final, se adaugã vinul şi sucul de lămâie ,lăsăm să fiarbă până se pătrunde carnea bine (cu o furculiţă împungem şi dacă intră uşor e bine fiartă carnea). Se serveşte cald, cu pãtrunjel verde deasupra! Poftă bună!
Lamb with vegetables
Ptr.5 servings Ingredients
lamb meat on the bone 1kg 400 g green onion, 1 piece. Green leeks, white onion 100 g, 450 g spinach, green garlic 25 g oil 100 ml, 50 ml white wine, lemon 50 g 1bunch parsley, 1 bunch fresh dill, salt and pepper to taste 50 g tomato paste , 50 g white flour
Preparation:
Wash the meat is portioned and salt. Green onions, garlic, spinach, dill and parsley half clean, wash and cut and finely chopped. Lemon juice is extracted in a glass. Dilute the tomato paste in 50 ml water. Chunks of meat smothered in 50 ml oil 100 ml water. Then onion, green garlic, green onions, spinach, dill and parsley smothered in 50 ml oil 100 ml water. Add the flour dissolved in water, tomato paste, 500 ml water, salt, pepper and continue cooking 25 minutes. Finally, add wine and lemon juice, let it boil until the meat gets well (prick with a fork and if it comes easy it is well-cooked meat). Serve hot with fresh parsley on top! Enjoy your meal!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu