Ingrediente ptr.5 porţii:
carne de miel 600 g unturã,ulei100 g (ml),morcovi 50 g, pãtrunjel rãdãcinã 50 g, fãinã 70 g ceapã 70 g, cartofi 1 kg, pãtrunjel verde 1 legãturã, apã 500 ml, sare şi piper dupã gust
Mod de preparare:
Carnea se spalã, se porţioneazã, se opãreşte, se spalã din nou şi se sãreazã. Ceapa, pãtrunjelul rãdãcinã, morcovii se curãţã, se spalã şi se taie felii. Lãmâia se spalã; din jumãtate se extrage sucul, iar restul se taie rondele subţiri. Cartofii se curãţã, se spalã şi se fierb în apã cu sare. Carnea se înãbuşã în unturã sau ulei cu 100 ml apã, împreunã cu ceapã, morcovi şi pãtrunjel rãdãcinã. Se adaugã fãina dizolvatã în 50 ml apã rece, cca 500 ml apã fiartã, sare, piper şi se fierb cca 20 minute. Sosul obţinut se strecoarã peste carne, se adaugã suc de lãmâie şi se fierbe încã 5 minute. Se serveşte cald, cu garniturã de cartofi natur, rondele de lãmâie şi pãtrunjel verde deasupra. Merge un pahar de vin alb ca uns! Poftă mare!
Anghemacht lamb
Ptr.5 servings Ingredients:
600 g lamb fat, ulei100 g (ml), 50 g carrot, parsley root 50 g, 70 g onion 70 g flour, 1 kg potatoes, 1 bunch parsley, 500 ml water, salt and pepper to taste
Preparation:
Wash the meat is portioned, scald, wash again and add salt.
Onion, parsley root, carrots, clean, wash and slice. Wash the lemon, the juice is extracted half and the rest is cut thin slices. Peal the potatoes, wash and boil in water with salt. The meat is smothered in lard or oil with 100 ml water together with onions, carrots and parsley roots. Add the flour dissolved in 50 ml cold water, about 500 ml boiling water, salt, pepper and boil for about 20 minutes. Strain the sauce over the meat is obtained, add lemon juice and cook another 5 minutes. Serve hot with boiled potatoes, sliced lemon and parsley on top. A glass of white wine goes smoothly! Enjoy great!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu