vineri, 15 aprilie 2011

Ouă în făină de mălai


Ingrediente:
1 kg mălai, 600 caş afumat, 500 ml lapte dulce, 900 g smântâna, 250 g nucă, 200 g
stafide, 4 linguri miere de albine, 100 g unt, 10 ouă
Mod de preparare:
Se pune la fiert laptele şi când dă în clocot se pune mierea de albine, smântâna, şi 400 g din caşul dat prin răzătoarea mică. Se amestecă întruna ca să nu se lipească. Se lasă să clocotească 1 minut apoi se adaugă făina de mălai, nuca şi stafidele, şi se face o mămăligă nu prea vârtoasă fără să se oprească amestecatul. După ce s-a răcit puţin, se unge o tavă cu unt, iar mămăliga se freacă cu gălbenuşurile si albuşurile bătute bine spumă de la 4 ouă şi se pune în tava aragazului un strat gros de un deget. Se fac cu lingura găuri în care se sparge câte un ou peste care se presară restul de caş dat prin răzătoarea mică. Se dă la cuptor 30 minute, cât să se închege ouălele.Se porţionează având câte un ou şi se servesc calde cu piper deasupra. Merge cu un vin roşu rece sau o ţuică! Poftă mare!

Eggs in corn flour
Ingredients:
1 kg polenta , 600 smoked cheese, 500 ml fresh milk 900 g cream, 250 g walnuts, 200 g raisins, 4 tablespoons of honey, 100 g butter, 10 eggs
Preparation:
Boil the milk and boil to make honey, cream, and 400 g of grated curd given by small. Stir all the time as to not stick. Allow to boil 1 minute then add the corn flour, walnuts and raisins, and is not too hard a pussy without stopping stirring. When cool little grease a pan with butter and rub polenta with egg yolks and whites well beaten 4 egg foam and placed in a tray cooker of an inch thick. They make holes in the spoon one egg splits over which sprinkle the remaining grated cheese gave small. Bake 30 minutes, enough to congeal ouălele.Se portioned with one egg and serve hot pepper on top. Merge with a cool red wine or brandy! Enjoy great!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog