marți, 18 octombrie 2011

Zacuscă de peşte:



E toamnă, sezonul zacuştelor şi a cămărilor pline. Iată o reţetă gustoasă mai deosebită însă uşor de gătit! Folosim:1,500 kg peşte, 100 g ulei, 2 linguri făină, 1 castravete mic în oţet, 1 morcov, 1 pătrunjel, 500 g roşii, 1 ceapă, 2 foi de dafin, 10 boabe piper, sare.
Se curăţă peştele, se spală şi se taie felii. Se dă sare. Se usucă într-o cârpă, se tăvăleşte prin făină şi se prăjeşte în ulei încins. Separat se fierb cu puţină apă un castravete murat în oţet, un morcov şi un pătrunjel, toate tăiate felii. Între timp se fierb roşiile şi se trec prin sită; se amestecă cu zarzavatul şi cu castravetele fiert, se adaugă puţină ceapă prăjită şi se potriveşte de sare. După câteva clocote, se adaugă peştele prăjit, frunza de dafin şi boabele de piper. Se dă la o parte, se serveşte rece.Zacusca de peşte se poate păstra mai multă vreme. În acest caz, peştele nu se dă prin făină înainte de a fi prăjit. Zacusca răcorită se aşează în borcane, se acoperă cu hârtie pergament, se leagă şi se fierbe o jumătate de oră într-un vas cu apă ( aşa zisul dunţ )! Spor la gătit şi potă bună!

Vegetable stew fish:
It's autumn season zacuştelor and full pantry. Here is a recipe taste great but easy to prepare! We use: 1,500 kg fish, 100 g oil, 2 tablespoons flour, 1 small cucumber in vinegar, 1 carrot, 1 parsley, 500 g tomatoes, 1 onion, 2 bay leaves, 10 berries pepper, salt.
Clean the fish, wash and cut into slices. Salt is given. A dry cloth is tăvăleşte the flour and fry in hot oil. Separately boil some water with a pickle in vinegar, a carrot and parsley, all cut into slices. Meanwhile boil the tomatoes and sieve, mix with cooked vegetables and cucumber, roasted onions add a little salt and matches. After a few hot, add fried fish, bay leaf and peppercorns. It gives the one hand, it serves fish rece.Zacusca can keep a long time. In this case, the fish do not give the flour before being fried. Cooled vegetable stew is placed in jars, cover with parchment paper, binds and boil half an hour in a pot with water (so-called harmful)! Increase in cooking and drinking good!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog