joi, 20 octombrie 2011

Supă de morcovi



3 l apă, 1/2 lingură unt topit, 500 g morcov, 1 ceapă, 4 cartofi mari, 1/2 linguriţă zahăr, sare, unt proaspăt cât o nucă.
Supa de morcovi, ca şi toate supele de zarzavat, se poate pregăti, în lipsă de zeamă de carne, cu apa în care a fiert alt zarzavat, de pildă fasole boabe sau verde, conopidă, sparanghel, mazăre etc. În cel mai rău caz, se poate face şi numai cu apă. Se taie morcovii în felii subţiri şi se înăbuşă într-o cratiţă cu untul şi cu ceapa tăiată de asemenea în felii subţiri. Când morcovul a început să se moaie, se pune sarea, zahărul, câteva frunze de pătrunjel, cartofii curăţaţi şi tăiaţi felii; se toarnă atât lichid, încât să fie acoperit bine. Se lasă să fiarbă cu capac trei sferturi de oră până la o oră, la foc mic. Se trece zarzavatul prin sită, se adaugă din zeamă cât trebuie şi se lasă să mai dea câteva clocote. Se pune o bucată de unt proaspăt cât o nucă în supa luată de pe foc. Se serveşte cu bucăţele de pâine prăjită în unt. Simplu şi bun! Poftă mare!

Carrot Soup
3 l water, 1 / 2 tablespoon melted butter, 500 g carrot, 1 onion, 4 large potatoes, 1 / 2 teaspoon sugar, salt, fresh as a nut butter.
Carrot soup, vegetable soups and all, you can prepare the lack of meat juice, boil water in which other vegetables, eg beans or green cauliflower, asparagus, peas, etc.. In the worst case, can be done only with water. Cut carrots into thin slices and choke in a saucepan with butter and onions also cut into thin slices. When carrot began to soften, put salt, sugar, a few leaves of parsley, potatoes peeled and cut into slices, pour the liquid so as to be covered well. Allow to boil with lid three-quarters of an hour to an hour at low heat. Pass the vegetables through the sieve, add the juice and leave but must give some boiled longer. Place a piece of fresh butter in soup as a nut made ​​from heat. Serve with pieces of bread fried in butter. Simple and good! Enjoy great!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog