marți, 6 septembrie 2011

Pui cu smântână



2 pui mijlocii, 1 lingură unt, 1 ceaşcă smântână, 1 linguriţă făină, 1 linguriţă mărar tocat, sare.
Se înăbuşă în unt bucăţile de pui. Se pune sare. Se adaugă câte puţină apă şi se lasă să dea câteva clocote. Se pune smântâna, în care s-a amestecat puţină făină. Se lasă să fiarbă la foc mic. Când se face economie de smântână, se prăjeşte uşor o jumătate lingură de unt cu tot atâta făină şi se stinge cu apă. Se lasă să dea câteva clocote pentru a se obţine un sos nu prea gros. Se adaugă 1 — 2 linguri de smântână. Se toarnă peste pui. Când este aproape gata, se adaugă pătrunjel tocat tocat din belşug şi mărar. Poftă mare!

Chicken with cream
2 medium chicken, 1 tablespoon butter, 1 cup cream, 1 teaspoon flour, 1 teaspoon chopped dill, salt.
The chicken pieces smothered in butter. Place salt. Add a little water and allow to give some hot. Place cream in a little flour to mix. Allow to boil over low heat. When saving the cream, gently fry half tablespoon of butter with flour and off as much water. Allow to give some boiled to obtain a sauce not too thick. Add 1-2 tablespoons of cream. Pour over chicken. When almost ready, add chopped parsley and dill in abundance. Enjoy great!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog