duminică, 11 septembrie 2011

Găluşte de cartofi cu roşii



500 g cartofi, 2 linguri făină, sare, piper, 1 ceapă, 1 linguriţă untură, 500 g roşii sau 1 lingură bulion, 1 lingură brânză rasă.
Se fierb cartofii, se curăţă şi se trec prin sită sau prin maşina de carne. Se adaugă făină astfel încât aluatul să fie ceva mai tare, se potriveşte de sare şi piper. Se fac cu mâna dată prin făină, mici cârnăciori de grosimea degetului şi se fierb în apă cu sare la fel ca mai sus. Între timp se face un sos de roşii în felul următor: se prăjeşte o ceapă tocată mărunt în puţină untură, se stinge cu apă şi se lasă să fiarbă până se moaie. Se adaugă câte puţin bulion şi se potriveşte de sare. Se scurg găluştele, se aşază pe farfurie, deasupra se toarnă sosul, se presară puţină brânză rasă şi se servesc calde. Poftă mare!

Potato dumplings with tomato
500 g potatoes, 2 tablespoons flour, salt, pepper, 1 onion, 1 tablespoon lard, 500 g tomatoes or 1 tablespoon broth, 1 tablespoon grated cheese.
Boil the potatoes, clean and sieve or meat machine. Add the flour so that dough is slightly firm, fits the salt and pepper. Are given in flour by hand, small finger thickness sausages and cook in water with salt as above. Meanwhile to make a tomato sauce as follows: fry chopped onion in a little lard, water turns off and allow to boil until tender. Add a little broth and salt matches. Drain the dumplings, place on plate, pour sauce over, sprinkle some grated cheese and serve hot.
Enjoy great! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog