joi, 1 septembrie 2011

Chiftele de vinete cu sos de roşii



3 vinete mijlocii, 2 ouă, 2 linguri făină, sare, piper, 3 linguri ulei. Pentru sos: 500 g roşii, 1 ceapă, 1 linguriţă zahăr, sare.
Se coc vinetele, se curăţă şi se aşază pe un fund inclinat să se scurgă. Se toacă şi se amestecă cu două ouă, sare, piper şi făină, astfel încât compoziţia să fie mai mult moale. Se iau cu lingura din compoziţie şi se dă drumul chiftelelor în ulei încins, prăjindu-le pe ambele părţi. Separat se fierb roşiile, se trec prin sită şi se amestecă cu puţină ceapă prăjită. Se adaugă sare şi o linguriţă de zahăr. Se ţine să dea câteva clocote. Se aşază chiftelele în sosul de roşii şi se lasă pe marginea maşinii să fiarbă foarte încet, ca să nu se sfărâme. Apoi se consumă cu multă poftă!

Eggplant cutlets with tomato sauce
3 medium eggplants, 2 eggs, 2 tablespoons flour, salt, pepper, 3 tablespoons oil. For the sauce: 500 g tomatoes, 1 onion, 1 teaspoon sugar, salt.
Bake eggplant, clean and place on a sloping bottom to drain. Chop and mix with two eggs, salt, pepper and flour, so the composition to be more soft. Take the spoon of the mixture and drop the meatballs in hot oil, fry them on both sides. Separately boil the tomatoes, the sieve and mix with a little fried onions. Add salt and a teaspoon of sugar. Keep giving some hot. Place meatballs in tomato sauce on the machine and allow to boil very slowly, not to be broken. Then consumed with great relish!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog