vineri, 5 august 2011

Bile de pește în sos de tomate



                (chifteluțe )
Ingrediente ptr.4 porții:
1 kg. de macrou sau orice alt pește oceanic
3 ouă
2 linguri de cășcaval ras
2 linguri de pesmet
 2 linguri făină de grâu albă
1 cățel de usturoi
5 linguri ulei de măsline
Ingrediente ptr. Sos:
400 gr. paste de tomate
2-3 căței de usturoi
3 linguri ulei de măsline
1 legătură de busuioc proaspăt
Mod de preparare:
Fierbem peștele în apă sărată, îl strecurăm iar după ce se răcește eliminăm pielea și oasele. Punem carnea de pește într-un blender, dăugăm ouăle, cașcavalul, usturoiul, pesmetul, sarea și piperul și mixăm bine totul. Va rezulta o pastă. Cu jutorul unei linguri de mărime medie formăm niște bile din pasta mai sus rezultată, le tragem prin făină bine-bine și le prăjim în ulei fierbinte. Când sunt bine prăjite le scotem și avem grijă să le păstrăm pe hârtie absorbantă pentru a se elimina excesul de ulei.
Preparăm sosul: Într-o cratiță încălzim uleiul (3 linguri și de măsline!) adăugăm apoi usturoiul zdrobit și pasta de tomate pe care le gătim la foc mic timp de 10 minute. Adăugăm apoi bilele de pește în acest sos, condimentăm cu sare și piper, amestecăm totul încet și după două-trei minute adăugăm busuiocul tocat mărunt. Se servește cald și cu poftă! Să vă fie de bine!

Fish balls in tomato sauce 
                (Meatballs) 
Ptr.4 servings Ingredients: 
1 kg. mackerel or other fish ocean 
3 eggs 
2 tablespoons grated cheese 
2 tablespoons bread crumbs 
 2 tablespoons white flour 
1 clove garlic 
5 tablespoons olive oil 
Ingredients ptr. Sauce: 
400 gr. tomato paste 
2-3 cloves garlic 
3 tablespoons olive oil 
1 bunch fresh basil 
Preparation: 
Boil in salt water fish, and smuggle it after it cools remove skin and bones. We fish meat in a blender, dd eggs, cheese, garlic, breadcrumbs, salt and pepper and mixing all well. Will result in a paste. With a spoon jutorul medium sized balls of paste like form above, we draw the flour well-well and fry them in hot oil. When well fried them out and take care to keep them on absorbent paper to remove excess oil. 
Prepare sauce: In a saucepan heat the oil (3 tablespoons olive oil and!) Then add crushed garlic and tomato paste that you cook over low heat for 10 minutes. Then add the fish balls in the sauce, season with salt and pepper, mix it slowly and after two to three minutes add chopped basil. Serve warm with lust! You are well! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog