duminică, 3 aprilie 2011

Rizoto de melci cu bullion:


Ingrediente: 
30-50 de melci, 200 ml ulei, 200ml pahar bulion, 2 cepe, o ceasca de orez, boia si piper,o legătură de pătrânjel


Mod de preparare: 
Se fierb melcii aproximativ 30-40 minute, apoi se extrag din cochilie şi se limpezesc cu multă apă. Într-un vas se prăjeşte ceapa tocată în prealabil marunt, se adaugă apoi bulionul, sarea şi melcii, peste care se toarnă apa pâna se acoperă conţinutul cu aproximativ 5 cm deasupra a tot ce am introdus în vas. Se lasă pe foc pâna când lichidul din vas scade la jumătate. Într-un alt vas se fierbe orezul pâna devine relativ moale. În continuare, se adaugă orezul în primul vas, se amestecă bine tot conţinutul şi se introduce la cuptor 25-30 minute, la foc potrivit. Când la suprafaţa vasului, conţinutul are o culoare galbenă-închis, se scoate vasul din cuptor şi adăugăm pătrânjelul tocat fin deasupra, după 3-5 minute de repaus se poate servi. Mancarea se serveşte caldă. Nu trebuie sa uitaţi vinul, recomand un vin alb Muscat Ottonel de Târnave, aroma lui de iasomie şi conuri de brad se potriveşte minunat cu aroma “ierburilor” din care au fost recoltaţi melcii! Poftă bună!


Snail risotto with bouillon:


Ingredients:
30-50 snails, 200ml oil, 200ml cup broth, 2 onions, a cup of rice, paprika and pepper, a link pătrânjel


Preparation:
Boil snails about 30-40 minutes, then extracted from the shell and rinse with water. In a saucepan, fry finely chopped onions in advance, then add broth, salt and snails, we pour water to cover by about 5 cm above the content of everything we entered into a bowl. Allow the heat until liquid reduces by half the bowl. In another saucepan, simmer until rice is relatively soft. Next, add the rice in the first bowl, mix all the contents and place in oven 25-30 minutes on medium heat. When the surface of the dish, the content is dark yellow, remove dish from oven and add finely chopped pătrânjelul over after 3-5 minutes of rest can be served. Meals are served hot. We must not forget the wine, I recommend a white wine Muscat Ottonel the county, its aroma of jasmine and pine cones fit wonderfully flavored "herbs" from which they were harvested snails! Enjoy your meal!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog