Ingrediente:
2 kg pulpă de miel, 10 linguri ulei de măsline, 100 g unt, 200 g orez, 750 g roşii, 1 linguriţă frunze de tarhon, frunze de busuioc, cimbru, 2 căţei de usturoi, sare, piper, o linguriţă boia dulce de ardei, 1 pahar de coniac,jumătate de lămâie
Mod de preparare:
Pulpa de miel, bine spălată şi frecată cu jumătate de lămâie şi cu boia de ardei, se unge cu un sos preparat din frunzele de tarhon şi de bususoic tocate şi usturoi pus intr-o ceaşca cu sare, piper şi şase linguri de ulei de măsline. Se amestecă şi cu o pensulă se unge bine pulpa cu tot sosul. Se aşază într-o tavă în care se pun două linguri de apă. Se frige 2 ore în cuptorul încins, având grijă să fie intoarsă din când în când. Separat, roşiile întregi rotunde se pun într-o cratiţă cu 4 linguri de ulei de măsline, în care se adaugă o crenguţă de cimbru, sare şi piper. Se fierb descoperite la foc potrivit ca să scadă şi roşiile să rămână întregi. Orezul ales se spală şi se fierbe în apă cu sare. Se clateşte în apă rece. Se aşază într-o cratiţă, se acoperă cu bucăţele de unt şi cu puţin piper şi se ţine la cald. Când pulpa este gata, se scoate pe o farfurie ţinută în apă fierbinte şi ştearsă. Se aşază roşiile de jur-împrejur. Se toarnă sosul într-o sosieră fierbinte. Se mai adaugă 2-3 linguri de apă clocotită în tavă ca să se desfacă tot sosul şi când se pune la masă, se toarnă coniacul peste friptură şi se dă foc. Se serveşte cu orezul ţinut la cald şi sos. Poftă mare şi-un vin bun!
Baked lamb chops with tomato and basil
Ingredients:
2 kg leg of lamb, 10 tablespoons olive oil, 100 g butter, 200 g rice, 750 g tomatoes, 1 teaspoon tarragon leaves, basil leaves, thyme, 2 cloves of garlic, salt, pepper, a teaspoon paprika sweet pepper, a glass of brandy, half a lemon
Preparation:
Lamb, well washed and rubbed with half a lemon and paprika, is rubbed with a sauce made from the leaves of tarragon and garlic bususoic chopped and placed in a cup with salt, pepper and six tablespoons of olive oil . Mix and rub well with a brush flesh with all the sauce. Place a tray in which put two tablespoons of water. 2:00 roast in the fiery furnace, taking care to be returned from time to time. Separately, round whole tomatoes put them in a saucepan with 4 tablespoons olive oil, to add a sprig of thyme, salt and pepper. Boil uncovered on medium heat to reduce and tomatoes to remain whole. Especially rice is washed and boiled in salt water. Rinse in cold water. Place in a saucepan, cover with pieces of butter and a little pepper and keep warm. When the pulp is ready, remove to a plate held in hot water and wiped. Place tomatoes on all sides. Pour sauce into a hot sosieră. It adds 2 to 3 tablespoons boiling water into pan to loosen all the sauce and when it comes to the table, pour brandy over the roast and set alight. Serve with rice and sauce kept hot. Enjoy a great and good wine!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu