Ingrediente:
1 crap de 2 kg, 6-8 cepe, 1 kg roşii, 1 ceaşcã untdelemn, 1 legãturã pãtrunjel, sare, piper,
3 legături de mãcriş verde, 120 g de lapte bãtut
Mod de preparare:
Ceapa se taie peştişori şi se pune la cãlit într-o tavã încãpãtoare. Roşiile se taie felioare şi se pun şi ele peste ceapa rumenitã. Peştele se curãţã şi se porţionează. Când roşiile s-au muiat-prãjit, se pune peştele, sãrat şi piperat, şi se dã la cuptor, stropindu-se des cu zeama din tavã. Pãtrunjelul şi mãcrişul se toacã împreunã şi se freacã bine până rezultă o pasta pe care apoi o frecăm mai departe cu lapte bãtut până se omogenizează bine totul.
Dupã o jumãtate de orã, dacã peştele e rumenit şi bine pãtruns, se toarnã sosul acrişor şi se mai lasã 2-3 minute în cuptor. Un vin bun şi poftă mare!
Crap like Moldova Noua
Ingredients:
1 carp 2 kg, 6-8 onions, 1 kg tomatoes, 1 cup oil, 1 bunch parsley, salt, pepper,
3 links green sorrel, 120 g of skim milk
Preparation:
Slice the onion into small fish and put to cook in a spacious tray. Slice tomatoes and place them over and brown the onions. Fish are cleaned and portioned. When tomatoes have softened-fried, place the fish, salt and pepper, and bake, sprinkle with lemon juice is often in the tray. Chop the parsley and watercress and rub together well until a paste results which then rub on with buttermilk until everything thoroughly.
After half an hour if the fish is browned and well penetrated, pour sour sauce and let the oven for 2-3 minutes. A great wine and great appetite!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu