Ingrediente ptr.5 porţii:
3 buc. ardei capia roşii, 3 buc. ardei grasi, 3 gogoşari, 2 cepe roşii, 6 catei usturoi, 6 roşii, 6 ouă, 100 ml ulei, 10 gr. sare, piper, curry, foi dafin, un ardei iute (sa fie iute tare!), 100 gr. brânză telemea de oaie, un pahar de iaurt (de preferinţă chişleag), o legatură pătrunjel şi una de ţelină
Mod de preparare:
Se căleşte ceapa şi usturoiul tăiate mărunt în 75 ml ulei condimentat cu curry într-o tigaie (sau un vas de tuci cu capac). Când încep să se rumenască se adaugă ardeii tăiaţi felii subţiri, piperul, roşiile decojite şi tăiate cubuleţe şi se lasă să fiarbă la foc mic timp de 30 de minute, amestecându-se din când în când. În acest timp se pregăteşte separat o omletă din 6 ouă, 50 gr. de brânză şi un pahar de iaurt (chisleag). Se amestecă în permanenţă în omletă să nu prindă crustă şi se stinge focul imediat ce începe să se prindă. După trecerea celor 35 de minute se amestecă compoziţia din tigaie cu omleta, se sărează după gust şi se adaugă pătrunjelul şi ţelina verde. Se amestecă şi se stinge focul lăsându-se tigaia cu capacul pe ea înca 10 minute. Se serveşte cu brânză rasă deasupra. Poftă mare!
Piperchi
Preparation time: 35 min
Ptr.5 servings Ingredients:
3 pcs. red pimiento peppers, 3 pcs. pepper, 3 green peppers, 2 red onions, 6 cloves garlic, 6 red, 6 eggs, 100 ml oil, 10 gr. salt, pepper, curry, bay leaf, a hot pepper (to be very hot!), 100 gr. sheep cheese, a cup of yogurt (preferably chişleag), a link to a parsley and celery
Preparation:
Cook chopped onion and garlic in 75 ml spiced with curry oil in a skillet . When you begin to add roast peppers cut into thin slices, pepper, peeled and cut small cubes and allow to boil over low heat for 30 minutes, stirring occasionally. Meanwhile a separate prepares scrambled 6 eggs, 50 gr. cheese and a cup of yogurt (chisleag). Stir in scrambled eggs continuously and not slough off as soon as the fire starts to catch on. After passing the 35-minute mix composition of the omelet pan, add salt to taste and add parsley and celery green. Mix and letting off fire-pan with the lid on it for another 10 minutes. Serve with grated cheese on top. Enjoy great!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu