Ingrediente:
30-50 de melci, un ou, doua linguri de faina alba, 150ml (pahar) de lapte, o legătură de ceapa, 100 ml ulei, boia si sare.
Mod de preparare:
Se fierb melcii, apoi se extrag din cochilie si se spală cu apă şi sare bine,apoi se clătesc în câteva ape reci. Utilizăm partea cărnoasă, care se va prepara în continuare. Preparăm aluatul într-un vas în care punem făină, punem gălbenuşul oului şi un pic de sare. Se frământă tot conţinutul, şi în timp ce facem asta se adaugă treptat şi laptele, pâna ce aluatul devine omogen fără cocoloaşe, de consistenţă moale.Adaugăm apoi albuşul bătut spumă şi ceapa verde tocată mărunt şi astfel avem pregătită partea făinoasă a reţetei.Întindem aluatul format sub formă de foaie şi cu ajutorul unui cuţit tăiem forme pătrate din foaia de aluat. Se iau apoi câte 4-5 melci şi se învelesc bine în aluat, pâna se acoperă uniform, după care prăjim într-o tigaie cu ulei încins toate aceste “plăciţele”. Se întorc de câteva ori, pentru a se forma o pojghiţă subţire, ce protejează carnea de melc pentru a nu se deshidrata prea tare. Când au o culoare galbena-maronie pe toată suprafaţa, se scot din tigaie. Se servesc pe farfurii încalzite în prealabil şi tapetate cu diferite frunze verzi mai mult sau mai putin condimentate, cu boia de ardei roşu şi sare.
Snails in the dough
Ingredients:
30-50 snails, one egg, two tablespoons flour, 150ml (cup) of milk, an onion about 100 ml oil, paprika and salt.
Preparation:
Boil the snails, then are removed from the shell and rinse well with water and salt, then rinse in some cold water. We use the fleshy part, which will further prepare. Dough in a bowl in which we put flour, egg yolk and put a little salt. All content is troubling, and while doing this and gradually add milk until the dough becomes smooth without lumps, then consistency moale.Adaugăm egg whites and chopped green onions and so we prepared the flour dough reţetei.Întindem formed as a sheet and cut with a knife square sheet of dough forms. Take 4-5 snails and then wrap the dough well, until evenly cover, then fry in hot oil in a pan with all these "plăciţele. They come back several times to form a thin cake, which protects the snail meat in order not to dehydrate too much. When you have a yellow-brown all over, remove from pan. Serve on preheated plates and lined with various green leaves more or less seasoned with red paprika and salt.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu