marți, 12 aprilie 2011

Friptură breze de pui cu ciuperci


Ingrediente ptr.5 porţii:
Ciuperci proaspete 500g sau conservã 250g, carne de pui 800g, ulei 100 ml,morcovi 50 g, pãtrunjel rãdãcinã 25 g, ţelinã rãdãcinã 50 g, ceapã 50 g, usturoi 10 g, cartofi 1kg, vin alb 50 ml, pãtrunjel verde 1 legãturã, 1 cub Maggi de ciuperci, sare şi piper dupã gust.
Mod de preparare:
Puiul se curãţã, se spalã şi se porţioneazã. Morcovii, pãtrunjelul rãdãcinã, ceapa şi ţelina se curãţã, se spalã şi se taie felii. Ciupercile proaspete se curãţã, se spalã şi se taie lame (cele conservate se scurg de lichid şi se taie lame). Usturoiul se curãţã şi se piseazã cu sare. Cartofii se curãţã, se spalã şi se taie felii. Pãtrunjelul verde se curãţã, se spalã şi se taie mãrunt fin. Bucãţile de pui se înãbuşã în 50 ml ulei şi 50 ml apã. Se adaugã morcovi, ceapã, ţelinã, pãtrunjel rãdãcinã,cubul Maggi, piper, 250 ml apã fiartã şi se continuã înãbuşirea într­un vas acoperit, pânã ce carnea şi legumele sunt fierte. Separat, se înãbuşã ciupercile în 25 ml ulei şi 50 ml apã, se adaugã sare şi piper dupã gust. Cartofii se înãbuşã în 25 ml ulei şi 50 ml apã, apoi se adaugã peste ciuperci. Sosul rezultat din fierberea cãrnii cu legume se toarnă peste cartofi şi ciuperci şi se fierb împreună timp de 15 minute. Se adaugã mujdei de usturoi, vin, 1 legãturã de pãtrunjel verde mătunţită fin, bucãţile de carne şi se continuã fierberea încã 10 minute. Se serveşte cald, cu pãtrunjel verde deasupra şi ardei iute cu moderaţie consumat! Poftă mare!

Roast chicken with mushrooms Breze 
Ptr.5 servings Ingredients: 
500g fresh or canned mushrooms 250g, 800g chicken meat, oil 100 ml, 50 g carrot, 25 g parsley root, celery root 50 g, 50 g onion, garlic 10 g, 1 kg potatoes, 50 ml white wine, 1 bunch parsley , 1 cube Maggi mushrooms, salt and pepper to taste. 
Preparation: 
Clean chicken, wash and portioned. Carrots, parsley root, onion and celery are clean, rinse and slice. Clean fresh mushrooms, wash and cut blades (the canned liquid drain and chop the blade). Peel and crush garlic with salt. Peal the potatoes, wash and slice. Clean the parsley, wash and chop finely chopped. The pieces of chicken smothered in oil 50 ml and 50 ml water. Add carrots, onion, celery, parsley root, Maggi cube, pepper, 250 ml boiling water and continue suppression In a covered pot until the meat and vegetables are cooked. Separately, stifle and mushrooms in 25 ml oil 50 ml water, add salt and pepper to taste. Potatoes smothered in oil 25 ml and 50 ml water, then add the mushrooms. Result of cooking meat sauce with vegetables and pour over the potatoes with mushrooms and cook for 15 minutes. Add garlic, wine, 1 bunch of parsley mătunţită fine cuts of meat and continue boiling for 10 minutes. Serve hot with fresh parsley on top and pepper consumed in moderation! Enjoy great! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog