Într-o carte "Scaunul singurătăţii" , marele nostru Fănuş Neagu, a pus două personaje să poarte un dialog despre ciorba de lobodă: un evreu emigrant din România şi un securist. Evreul îi spune securistului : “dacă aş fi avut milioane de conserve cu lobodă, eram miliardar”, “ orice beţiv din orice port al lumii ar fi cumpărat loboda mea, să se dreagă după beţie!”. De acea, am pus această reţetă, să deveniţi miliardari ori măcar să vă dregeţi după “beţiveală”!
Ingrediente:
piper, 4-5 căţei de usturoi, leuştean, un galbenuş de ou, 200 ml smântână sau iaurt, sare.
Mod de preparare:
Loboda se spală, fără să rupem frunzele, în 2-3 ape; apoi rupem frunzele şi vârfurile fragede, lucrăm mai uşor aşa, se iau mănunchi, se taie felii mai late care se vor pune în 2 l apă clocotită, împreuna cu ceapa tăiată mărunt şi se vor fierbe circa 30 minute.Ciorba se acreşte cu bors sau cu alta substanţă acră. Se poate pune si un cub de Maggi si un vârf de cuţit de piper, se adaugă sare cât mai este necesar şi 1-2 linguri cu untdelemn în care se pune un virf de boia dulce, pentru aspect. Se drege ca şi ciorba de salata, apoi se sărează , pentru aromă, se adaugă usturoi tocat şi leuştean. Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu