joi, 21 aprilie 2011

Ciorbă de berbecuţ:

Ingrediente:
Carne de berbecuţ fară grăsime 1kg, morcov 200g , pătrunjel 100g, o ceapă albă mijlocie , 2 ardei graşi, 250 g roşii, 2 cartofi de mărime mijlocie , o felie de varză dulce, borş 1l, zeama de varza 1l, zeamă de la o lămâie, mărar, cimbru, tarhon, piper, sare.
Mod de preparare:
Carnea tăiată în bucăţele se pune în 4 l apă rece cu o linguriţă rasă de sare, lăsându-se să fiarbă, cam o oră, la foc mediu. Zarzavatul şi ceapa, rase prin răzătoarea cu găuri, mari, se călesc separat, 2 minute, cu 2 linguri de ulei de măsline, apoi se adaugă în ciorbă, împreună cu varza pe care o tăiem ca fideaua, lăsându-se să fiarbă împreună pâna când se moaie bine carnea . Punem cartofii tăiaţi în cuburi mici, ardeii şi roşiile tăiate felii, sau numai suc de roşii (iarna), cimbru şi mărar.Când toate sânt fierte, se sărează, se acreşte cu borşul şi zeama de varză şi zeama de lămâie, completind lichidul după gust, şi, pentru aromă, se adaugă frunze de tarhon şi leuştean şi un virf de cuţit de piper.Se serveşte caldă cu ardei iute! Poftă bună!


Lamb Soup:
Ingredients:
1kg mutton fat free, carrot 200g, 100g parsley, a medium white onion, 2 sweet peppers, 250 g tomatoes, 2 medium sized potatoes, a slice of fresh cabbage, borscht 1l, 1l cabbage juice, juice from lemon, dill, thyme, tarragon, pepper, salt.
Preparation:
Cut meat into small pieces placed in 4 liters of cold water with a scoop of salt, leave to boil, about an hour at medium heat. Vegetables and onion, grated holes races by large, are separate călesc, 2 minutes, 2 tablespoons olive oil, then add to soup with cabbage that cut the noodles, leave to boil together until they soften the meat. We cut the potatoes into small cubes, peppers and sliced ​​tomatoes or tomato juice only (winter), thyme and fresh dill.When all is cooked, salt and grumpy with borsch and cabbage juice and lemon juice, liquid filling after taste, and, for flavor, add tarragon and lovage leaves and a knife tip piper.Se serves hot pepper! Enjoy your meal!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog