Ingrediente:
400g peşte afumat, 1 ceapă mare, 2 caţei de usturoi, 400 g varza alba, 300 g cartofi, 2,5 l apă fiartă cu concentrat de supă de vită, 1 felie de dovleac, 250 g roşii proaspete sau roşii cojite (conservă), 100 g fidea, 4 linguri de bulion, sare, piper măcinat, o legătură patrunjel, 50 g telemea. (pentru 6 porţii)
Mod de preparare:
Se taie peştele în feli cam de 1,5- 2 cm. Se curătă ceapa şi usturoiul şi se toacă mărunt. Se curăţă varza şi se porţionează în fâşii cam de 1 cm. Se curată cartofii de coajă şi se taie ca pentru tocană. Se scoate miezul de dovleac de pe coajă şi se taie ca şi cartofii.
Se prăjeşte peştele într-o cratita mare, puţin, cât să-l întoarcem de două-trei ori în cratiţă. Se pune varza şi se lasă să se călească pâna ce devine sticloasă. Se adaugă ceapa şi usturoiul, cartofii, dovleacul, se lasă şi ei să se călească puţin.
Când legumele sau înmuiat, se toarnă supa din concentrat de vita,peste şi se lasă să fiarbă împreună cu legumele, fară capac,timp de aprox. 15 minute.
Separat, se opăresc roşiile, se curăţă de pieliţe şi de seminţe şi se taie mărunt. Se pune fideaua în supă şi se lasă să fiarbă cam 10 minute. Adăugăm roşiile tăiate şi bulionul, şi se lasăm sa dea un clocot. Se gusta supa de sare şi de piper, se presară pătrunjel tocat şi brânză rasă. Se mănâncă cu pâine prăjită şi frecată cu usturoi, alături de un ardei iute şi un pahar de vin alb!
Fisherman's soup:
Ingredients:
400g smoked fish, 1 large onion, 2 cloves garlic, 400 g cabbage, 300 g potatoes, 2.5 liters of water boiled with concentrated beef broth, a slice of pumpkin, 250 g fresh tomatoes or peeled tomatoes (tinned) , 100 g noodles, 4 tablespoons of broth, salt, ground pepper, parsley connection, 50 g cheese. (For 6 servings)
Preparation:
Cut the fish into slices about 1.5 - 2 cm. Peel onion and garlic and chop finely. Clean the cabbage and is portioned into strips about 1 cm. Peel potatoes, peel and cut as for stew. Remove the core
pumpkin peel and cut the potatoes as well.
Fish fry in a large saucepan, just as it back two or three times in saucepan. Place cabbage and let it until it becomes glassy carriage. Add onion and garlic, potatoes, pumpkin, and they leave
carriage to be less.
When vegetables or softened, pour soup concentrate beef, fish and allow to boil with the vegetables, uncovered, for approx. 15 minutes.
Separately, cooked tomatoes, clean the skin and seeds and chop finely. Place the noodles in the soup and let boil for about 10 minutes. Add the chopped tomatoes and broth, and let it to a boil. Taste the soup for salt and pepper, sprinkle chopped parsley and grated cheese. Roasted and eaten with bread rubbed with garlic and chilli with a glass of white wine!
Enjoy your meal!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu