1,61 kg peşte, 1/2 l apă, sare, 3 căţei de usturoi.
Se curăţă peştele ca pentru rasol. Se taie bucăţi potrivite şi se pun împreună cu capul într-o cratiţă cu atâta apă, cât să le cuprindă. Se fierb la foc potrivit. Se ia spuma şi se adaugă puţină sare. Se ţin până ce zeama a scăzut destul, astfel încât, luând o picătură între degete, să se simtă cleioase. Dacă peştele este fiert, iar zeama nu este destul de concentrată, se scoate peştele şi se lasă să scadă zeama cât trebuie. La nevoie se poate adăuga o foaie de gelatină. Se aşază peştele într-o farfurie adâncă sau într-un castron şi deasupra se strecoară zeama. După gust se poate adaugă puţin usturoi pisat în zeama răcorită, înainte de a fi strecurată în castron. Se ţine câteva ore la rece pentru ca să se închege.
Jelly OF CRAP
1.61 kg fish, 1 / 2 l water, salt, 3 cloves of garlic.
Clean as for boiled fish. Cut the pieces fit together and put his head in a saucepan with water so as to grasp. Cook over medium heat. Remove the foam and add salt. Are kept until the broth has fallen enough so that, taking a drop between your fingers to feel sticky. If fish is cooked and the juice is not concentrated enough, remove the fish and allow juice to drop enough. If necessary you can add a sheet of gelatin. Place fish in a deep plate or in a bowl and strain the juice on top. After tasting can add a little garlic in the broth cooled, before being poured into the bowl. It keeps cold for several hours to congeal.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu