Ingrediente
1 kg peşte, 1/2 kg ciuperci, 100 ml untdelemn, 300 g roşii sau 200 ml suc de roşii, un virf de linguriţî piper, o foaie de dafin, o ramură de cimbru, 100 ml vin, lamâie, mărar sau pătrunjel, sare.
Mod de preparare:
Peştele curăţat se aşază întreg intr-o tavă smălţuită sau cratiţă, impreună cu ciupercile bine spălate şi tăiate în felii mari în jurul lui, cu roşiile tăiate în felii mai groase sau cu sucul de roşii, piperul, foaia de dafin, cimbrul,vinul si 3-4 felii de lămâie fără coajă albă (care amăreşte).Toate se presară cu o linguriţă de sare şi se pune untdelemnul.Tava se introduce în cuptor la foc submijlociu, unde se lasă cca o oră, ca peştele să se frigă încet; se stropesc cu sosul din când în când, atât peştele cât şi ciupercile.După ce s-a rumenit pe o parte, peştele se intoarce pe partea cealaltă.Cind este gata, se serveşte cald, cu ciupercile alături, ca garnitură, presarate cu mărar sau patrunjel.
Se serveşte şi o cană mare de vin alb că doar de aceia o venit nănaşu-n vizită!
Poftă mare!
ingredients
1 kg fish, 1 / 2 pounds mushrooms, 100 ml oil, 300 g or 200 ml tomato juice, tomato, a heaped teaspoon pepper, one bay leaf, a branch of thyme, 100 ml wine, lemon, dill or parsley salt.
Preparation:
Place whole fish are cleaned in a enameled pan or saucepan, along with the mushrooms well washed and cut into large slices around him, with thicker sliced tomatoes or tomato juice, pepper, bay leaf, thyme, wine and 3-4 slices of lemon without white skin (which amăreşte). All sprinkle with a teaspoon of salt and place in oven insert untdelemnul.Tava submijlociu fire, which leave about an hour, the fish slowly to cold; drizzle with sauce from time to time, both fish and what ciupercile.După browned on one side, returns to the cealaltă.Cind fish is ready, serve hot with mushrooms, as a garnish, sprinkled with dill or parsley .
It serves a great cup of white wine that only those she came nănaşu-n visit!
Enjoy great!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu