marți, 29 iunie 2010

Plătică cu saramură picantă de legume:

Timp de preparare: 45 min
Ingrediente:
2 plătici la cel puţin 1 kil fiecare, 5-6 roşii, 2 cepe, 1 ţelina cu frunze, 2-3 morcovi, 2-3 ardei
graşi, 2-3 ardei capia roşii, 2-3 ardei iuţi, 1 pahar de vin alb, 100 ml ulei, 2 legaturi de mărar şi
patrunjel, 1 pahar de făina, 2 linguri de condiment de peşte, 1-2 capaţâni de usturoi, o lingură
de piper macinat, sare
Mod de preparare:
Se amestecă faină cu condimentul de peşte, sare si piper. Plătica se eviscerează si se curată de
solzi, apoi se crestează trensversal cu cuţitul pe sira până la burtă şi apoi pe coadă din 1-2 mm
pâna la os, Se tăvăleşte bine plătica prin faină ca să patrundă prin toate crestăturile şi se pune
la prăjit in uleiul bine incins.Se serveşte neaparat cu mamăliga, iar saramura care rămâne, dacă rămâne, se poate consuma pe felii de pâine!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog