Ingrediente ptr. 6 porții:
- 1 picior de miel 1,5 kg.
- Rozmarin
- 2 căței de usturoi
- 4 linguri ulei de măsline
- Sare și piper
Încălzim cuptorul la 180 de grade. Luăm pulpa de miel și o frecăm bine cu jumătate din usturoi și rozmarin, apoi o ungem cu uleiul de măsline și o așezăm într-o tavă pentru friptură. Presărăm deasupra restul de usturoi și rozmarin tocat și o introducem la cuptor pentru o oră. Din când în când verificăm și ungem bine cu sucul rezultat de la fierbere!
Între timp preparăm sosul de mentă, la care avem nevoie de:
- 50 gr. Frunze de mentă, tocate
- 1 pahar mic de oțet de vin alb
- 3 linguri de zahăr
- ½ cană de apă
- 1 vârf de cuțit de sare
Punem menta tocată într-un castron, turnăm oțetul, apa și sarea. Lăsam la infuzat 30 de minute. Cu o parte din acest sos putem unge pulpa de miel în timp ce-i încă la cuptor, iar cu cealaltă o servim la friptură împreună cu o garnitură de cartofi ! Poftă mare!
Leg of lamb with mint sauce:
Ingredients ptr. 6 servings:
- A leg of lamb 1.5 kg.
- Rosemary
- 2 cloves garlic
- 4 tablespoons olive oil
- Salt and pepper
Preheat oven to 180 degrees. We take the lamb and rub well with garlic and half the rosemary, then ungem with olive oil and place in a roasting tray. Sprinkle remaining chopped garlic and rosemary and place it in the oven for an hour. From time to time check and ungem good juice to a boil result!
Meanwhile prepare the sauce of mint, to which we need:
- 50 gr. Mint leaves, chopped
- 1 small glass of white wine vinegar
- 3 tablespoons sugar
- ½ cup water
- 1 pinch salt
We chopped mint in a bowl, pour the vinegar, water and salt. We leave it to infuse for 30 minutes. With some of the sauce can coat lamb while it is still in the oven and the other one served with a garnish of roast potatoes! Enjoy great!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu