duminică, 31 iulie 2011

Daube tocăniță de vită Provencal de Provence:


Ingrediente ptr. 6 porții:
- 1,5 kg. carne de vită macră tăiată în formă de cuburi
- 1 ceapă mare albă, tăiată felii subțiri
- 1 morcov feliat
- 2 frunze de dafin
- 1 cățel de usturoi
- 1 crenguță de cimbru
- Câteva bobe de piper
- Coaja de la o portocală
- 1 sticlă de vin roșu
- 200 gr.pastă roșii
- 500 gr. cartofi fierți și feliați (2-3cm.)
- Sare după gust
- 300 gr. măsline negre
Mod de preparare:
Punem carnea într-un castron împreună cu ceapa feliată,morcovul feliat, usturoiul întreg, frunzele de dafin, piper și coaja de portocală. Turnăm poi vinul roșu peste, acum carnea ar trebui să fie complet acoperită. Lăsăm la marinat într-un loc rece timp de 12 ore.
Scurgem apoi maroul rezultat într-o altă oală și-l păstrăm pentru sosul de legume. Carnea o frigem în 2 linguri de ulei până devine aurie la culoare. O transferăm apoi din tigaia unde am fript-o înpoi în cratița unde am păstrat vinul , adăugăm pastă de roșii și gătim la foc mic, amestecând ocazional și adăugând din când în când apă caldă. Când carnea este bine fiartă și pătrunsă, adăugăm măslinele amestecând bine, bine totul. Se servește imediat alături de cartofii fierți tăiați felii și calzi! Poftă bună!

Daube Provencal Beef stew of Provence:
Ingredients ptr. 6 servings:
- 1.5 kg. lean beef cut into cubes as
- 1 large onion, white, sliced ​​thin
- 1 carrot sliced
- 2 bay leaves
- 1 clove garlic
- 1 sprig of thyme
- Some Bobe pepper
- In an orange peel
- 1 bottle red wine
- 200 red gr.pastă
- 500 gr. boiled potatoes and sliced ​​(2-3cm.)
- Salt to taste
- 300 gr. black olives
Preparation:
Put meat in a bowl with sliced ​​onions, sliced ​​carrots, garlic, whole bay leaves, pepper and orange peel. Poi pour red wine over meat should now be completely covered. Leave to marinate in a cool place for 12 hours.
Brown then drain resulted in another pot and keep it for vegetable sauce. A cold meat 2 tablespoons oil until golden brown in color. A transfer where we pan fried then backtracked in a pot where I kept the wine, add tomato paste and cook over low heat, stirring occasionally and adding hot water occasionally. When meat is well cooked and permeated, add olives mixing well, well everything. Serve immediately with chopped boiled potatoes sliced ​​and warm! Enjoy your meal!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog