Paella sa născut la Valencia, un oraș cu deschidere la mare și cu un mare lac de apă dulce care are legătură cu marea printr-un canal mic. Valencia era în trecut un oraș de fermieri care au folosit bogăția apei pentru a cultiva orezul. Orezăria necesita multă muncă așa că fermierul valencian își petrecea o mare parte a zilei în camp. Când se opreau la mijlocul zilei să mănânce, a luat o oală (paella), a făcut un foc și a pus la fiert lucrurile avute la îndemână: orez, rață, iepure, fasole verde, roșii, șofran, paprikă, chiar și melci dacă i-au găsit, făcând din aceast fel de mâncare o mâncare completă, deosebită!
Ingrediente ptr.6 porții:
-750gr. Orez
-4 linguri de ulei de măsline
-12 buc. de pui (un pui tranșat)
-300gr. Fasole verde
-150gr. Fasole albă, fiartă
-2 roșii decojite
-12 creveți (se găsesc la conservă gata preparati)
-2 căței de usturoi
-1 ardei verde
-1,5litri supă de pui
-2 plicuri de șofran
-12 scoici (din conservă)
Mod de preparare:
Normal ar fi nevoie de o cratiță gen “ disc “ dar dacă nu este folosim o cratiță cu boruri nu prea înalte și destul de lată. Mai întâi prăjim carnea de pui până devine aurie la culoare, apoi dăugăm fasolea pe care o amestecăm până devine maronie la culoare. Apoi adăugăm usturoiul, roșiile tocate mărunt și piperul. Amestecăm totul bine după care acoperim totul cu supa de pui, supa trebuie să acopere cam un deget deasupra de tot! lăsăm să fiarbă totul cam 15-20 de minute după care mai adăugăm puțină supă de pui (tot așa trebuie să depășească cu un deget compoziția!) și punem sarea după gust. Când începe să fiarbă adăugăm orezul, șofranul, creveții, scoicile și fasolea albă. Acum supa de pui ar cam trebui să fie absorbită de caste ingrediente! Amestecăm continuu și lăsăm la fiert cam 15 minute. Înainte de a servi paella trebuie lăsată 6 minute să se răcească, este mai delicioasă așa! Poftă bună!
Paella:
Paella was born in Valencia, a city with open sea and a large freshwater lake that is connected with the sea through a small channel. Valencia was previously a city of rich farmers who used water to grow rice. Rice plantation needs a lot of work so that Valencian farmer spent much of the day camp. When stopped at midday to eat, took a pot (paella), made a fire and put to boil things are close at hand: rice, duck, rabbit, green beans, tomatoes, saffron, paprika, even snails that I have found, making this dish a complete meal, great!
Ptr.6 servings Ingredients:
-750gr. Rice
-4 Tablespoons olive oil
-12 Pcs. Chicken (a chicken sliced)
-300gr. Green beans
-150gr. White beans, boiled
-2 Peeled
-12 Shrimp (canned are ready to use)
-2 Cloves garlic
-1 Green pepper
-1.5 Liter chicken broth
-2 Envelopes of saffron
-12 Clams (canned)
Preparation:
Normally it would take a pan like "drive" but if not use a saucepan with not too high hat and wide enough. First fry chicken until golden brown in color, then dd beans that mix until it is brown in color. Then add garlic, finely chopped tomatoes and pepper. Mix everything well and then cover it with chicken broth, soup should cover about an inch above all! let it boil about 15-20 minutes and then we add a little chicken broth (just exceed the composition of a finger!) and put salt to taste. When you start to boil add rice, saffron, shrimp, scallops and white beans. Now a little chicken soup would be absorbed by caste ingredients! Stir constantly and let boil about 15 minutes. Before serving paella should be allowed six minutes to cool, it's so delicious! Enjoy your meal!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu