marți, 12 iulie 2011

Fileuri de șalău cu „flori” de aur din dovlecel

Mai întâi și mai întâi ne ducem la pescuit să prindem șalăul, că altfel nu avem materia de bază! Dacă nu reușim să-l prindem ( o zis cineva că nu stă…înoată!) atunci îl pescuim ca orice pescar ce se respectă … de la magazin! După ce l-am pescuit pe domnul șalău, trecem și pe la piață că ne trebuie și un dovlecel ( nu prea mare , că nu avem nevoie de miezul sâmburos )! Mai cumpărăm niște usturoi, pătrânjel verde, o lămâie și venim repede acasă cu această captură să poată să ne laude nevasta!
Ingrediente pentru 4 porții:
- 8 fileuri de șalău
- Un dovlecel
- 2 ouă
- Făină albă
- O ceșcă de smântână
- Un cățel de usturoi
- Sare și piper după gust
Mod de preparare:
Tăiem dovlecelul în felii groase cam de 7-9 mm. Cu un cuțit cu vârf decupăm feliile în formă de flore, e forte simplu: crestăm marginile semi-rotund și decupăm.Batem ouăle într-un castron și adăugăm sare și piper după gust. Trecem „florile” de dovlecel prin ou apoi prin făină și din nou prin ou. La fel procedăm și cu fileurile de pește. Frigem totul în ulei de măsline ( patru linguri ) aproximativ patru minute pe fiecare parte! Curățăm usturoiul , îl pisăm bine, apoi îl frecăm cu o linguriță de ulei de măsline iar la urmă adăugăm smântână pe care o amestecăm bine,bine cu o lingură de lemn. Punem pe o farfurie câte două bucăți de pește iar ca și garnitură „florile” de dovlecel asezonăm cu mult mujdei și pătrunjel verde tocat fin și feliuțe de lămâie, dacă avem și un pahar de vin alb merge ca uns, unde mai pui că vă iartă și soția lungile partide de pescuit când lipsiți de acasă! Poftă bună!

Perch fillets with "flowers" golden zucchini
First and first we go fishing to catch pike, because otherwise we have no base material! If we fail to catch him (someone said that there is a ... swim!) When you fish for any angler who meet ... at the store! Once we have Mr. pike fishing, go to the market and that we need and zucchini (not too much that we do not need the core kernel)! Bought some garlic, green parsley a lemon and come home quickly with the catch can to boast wife!
Ingredients for 4 servings:
- 8 fillets of pike
- A pumpkin
- 2 eggs
- Flour
- A cup of cream
- A clove of garlic
- Salt and pepper to taste
Preparation:
Cut zucchini into slices about 7-9 mm thick. With a knife cut slices heaped in the form of flowers, it is hard simply marginal increase decupăm.Batem semi-round and eggs in a bowl and add salt and pepper to taste. We "flowers" of zucchini by flour and egg then the egg again. Just proceed with fish fillets. Roast it in olive oil (four tablespoons), about four minutes on each side! Clean the garlic, it crush well, then rub it with a teaspoon of olive oil and finally add the cream they mix well, well with a wooden spoon. We put on a plate of fish and two pieces of furniture as "flowers" of zucchini seasoned with garlic and parsley chopped more finely and lemon slices, if we have a glass of white wine as anointed go where you put that you forgive and his long fishing trips when not at home! Enjoy your meal!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog