Ingrediente:
500 gr ficat, 100 gr orez, 50 gr unt, 100 ml ulei
de măsline, 1 lămâie, 30 g făină, 1 legătură de pătrunjel verde, o frunză de dafin, sare, piper,
Modul de preparare:
Ficatul de gâscă se taie felii subţiri, se dă prin făină şi se prăjeşte în uleiul încins. După ce s-au prăjit pe ambele părţi, feliile se scot pe platou, unde se toarnă peste ele untul topit în care se pune pătrunjel verde tăiat mărunt, piper, sare şi suc de lămâie. În paralel, orezul se fierbe în apă clocotită, cu o lingură de ulei, o ceapă şi o foaie de dafin. După ce este fiert, se condimentează, se adaugă untul. Se aşează pe acelaşi platou cu feliile de gască şi se serveşte imediat, să nu se răcească. Poftă bună!
Goose liver and rice garnish
ingredients:
500 g liver, 100 g rice, 50 grams butter, 100 ml oil
olive, a lemon, 30 g flour, 1 bundle of parsley, a bay leaf, salt, pepper,
Preparation:
Goose liver is cut into thin slices, is given by flour and fry in hot oil. Once you have been fried on both sides, remove the slices on platter, pour over them where they put butter parsley chopped green pepper, salt and lemon juice. In parallel, cook rice in boiling water with one tablespoon oil, onion and bay leaf. Once cooked, season, add butter. Place the slices on the same plateau with goose and serve immediately, not cool. Enjoy your meal!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu