5 linguri zahăr pudră
5 ouă
5 linguri pesmet fin
coajă rasă de la o lămâie
zeama de la o lămâie
frișcă
Siropul
150g zahăr
1 pahar apă
1 lingură rom
½ pahar de sirop vișine
Se freacă zahărul cu gălbenușurile pâna se obține o cremă, se adaugă apoi, amestecând mereu, coajă de lămâie și pesmetul, la urmă albușurile bătute spumă (se incorporează amestecând foarte ușor să rămână pufos). Se pune compoziția în formă de savarină (forma rotundă cu gaura la mijloc sau orice forma mică și rotunda ca pentru cupcakes). Se coace la foc potrivit, apoi se siropează cu un sirop de zahăr, apă și rom. După ce se răcește se umple golul din mijloc cu frișcă (dacă nu folosești forma de cupcakes atunci faci tu o gaura mică cu o lingurița) (se poate garnisi punând peste frișcă câteva vișine sau alte fructe din dulceață). Presărăm bine pesmet. Pesmetul trebuie să fie fin de tot la savarine. Apoi însiropăm bine cu rom în amestec cu sirop de vișine. Folositi un rom bun. Eu de multe ori pun mult mai mult rom la sirop decit scrie in reteta (de multe ori insiropez chiar cu mai mult sirop). Poftă bună!
Savarin
5 tablespoons powdered sugar
5 eggs
5 tablespoons fine bread crumbs
zest from one lemon
juice from one lemon
cream
syrup
150g sugar
1 cup water
1 tablespoon rum
½ cup cherry syrup
Rub the yolks sugar until a creamy, then add, stirring constantly, lemon and breadcrumbs, eventually whipped egg whites (it incorporates easy mixing to remain soft). Place shaped savarin composition (the round hole in the middle or small round shape as for cupcakes). Bake at medium heat, then siropează with a sugar syrup, water and rum. After it cools to fill the gap in the middle with whipped cream (if using shaped cupcakes when you do a small hole with a spoon) (may be some sour cream garnish putting over other fruit jam). Sprinkle bread crumbs well. Breadcrumbs should be fine all the Savarin. Then însiropăm well with rum mixed with cherry syrup. Use a good rum. I often put more rum syrup than the recipe says (often insiropez even more syrup). Enjoy your meal!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu