Timp de preparare: aprox.45min.
Ingrediente:
2kg cartofi, 1kg carne peste (file dezosat), 1 ceapa mijlocie,1lingurita boia de ardei dulce, sare, piper, 1 lingura unt sau margarina, 2 linguri smântâna, 1 lingura ulei, 100 g brânza mozzarella sau cascaval
Mod de preparare:
1. Cartofii se curată de coajă şi se pun la fiert în apa cu sare, tăiaţi in 4 , ca pentru piure-ul de cartofi. Când s-au fiert se strecoară de apa în care s-au fiert şi se strivesc; se amestecă cu smântâna, untul sau margarina, sare, piper(dupa gust).
2. Într-o cratiţă se pune uleiul si ceapa tăiată marunt, dupa care se adaugă carnea de peşte care în prealabil a fost tocată, boiaua dulce sarea şi piperul. Se ia de pe foc când carnea este prajită puţin.
3. Într-o tavă dreptunghiulară se pune un strat de cartofi piure apoi un strat de carne apoi un alt strat de cartofi piure.
Tava nu se unge!
Deasupra ultimului strat de cartofi se pune brânză rasă şi se da la cuptor, flacara medie pentru cam 10 min. sau pâna brânza se rumeneşte.
4.Musacaua se serveşte caldă cu salată de roşii si ceapă, de varză sau salata verde! ( salata verde crudă, stropită cu oţet, puţin ulei de măsline si presărat cu puţin zahăr).
Merge cu un vin rosu!
Poftă bună!
Potato casseroles over
Preparation Time: aprox.45min.
Ingredients:
2kg potatoes, 1kg meat fish (fillets, boneless) 1 medium onion, 1tbsp sweet paprika, salt, pepper, 1 tablespoon butter or margarine, 2 tablespoons cream, 1 tablespoon oil, 100 g cheese or mozzarella cheese
Preparation:
1. Peel potatoes and boil in salted water, cut into 4, as for the mashed potatoes. When they boil the filtered water were boiled and crushed, mixed with cream, butter or margarine, salt, pepper (to taste).
2. In a saucepan place the oil and chopped onion, then add the meat over which it has previously been shredded, sweet paprika salt and pepper. Remove from fire when meat is cooked a bit.
3. In a rectangular pan put a layer of mashed potatoes and then a layer of meat then another layer of mashed potatoes.
Tray not rub!
Over the last layer of potatoes put shaving cheese and bake, medium heat for about 10 min. or until cheese is browned.
4.Musacaua Serve hot with tomato and onion salad, cabbage or lettuce! (raw lettuce, sprinkled with vinegar, a little olive oil and sprinkled with a little sugar).
Go with a red wine!
Good appetite!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu