Ingrediente:
Aluatul:2 oua, 150 g făină, 50 g gris, 30 ml untdelemn. Tocătura:200 g vitel,300g peşte, 50 g ceapă, 2
linguri untdelemn, 2 ouă, un varf de cutit de piper,20 g faina,sare.
Sosul:3 linguri untdelemn, 25 g faină, 300 ml suc de roşii, ceapă,mărar şi ţelina.
Mod de preparare:
Carnea, împreuna cu ceapa tăiată mărunt, se trece de 2 ori prin maşina de tocat, apoi intr-o tigaie, se căleşte untdelemn, cu 1/2 linguriţă de sare şi piper, acoperite, circa 30 minute, la foc mic, pâna când scade toată apa pe care o lasă.Se mai amestecă de câteva ori numai în sucul ramas , apoi tigaia se ia de pe foc. Când carnea este rece , se amestecă cu oul, făina şi cu o linguriţă cu frunze de mărar sau pătrunjel tăiate mărunt. Se sparg ouăle intr-un castron,
se amestecă cu untdelemnul , apoi se pune făina şi grisul cu care se amestecă şi se frământă cu mâna, ca şi foaia de tăiţei, îndoind mereu aluatul sub podul palmei, circa 5 minute (pâna când nu mai necesită făină). Coca trebuie să fie puţin mai moale decât coca de tăiţei. Dacă ouăle au fost mai mari, s-ar putea să necesite mai multă faina , iar dacă au fost mici,incă puţină apă ,ca să se
obţină un aluat care se întinde uşor cu sucitorul.
Se aşază aluatul pe masă , sau pe o foaie de nailon,presarată cu puţină făină.Coca trebuie să fie puţin mai moale decât coca de tăiţei .Se lasă deoparte 10 minute , ca sa devina elastică şi să se întindă mai uşor; se dă apoi formă de dreptunghi , apasându-l cu palma ca să aibă peste tot aceeaşi grosime şi laturile drepte..Se intinde cu sucitorul în foaie dreptunghiulară de cca 2 mm grosime care, apoi , se taie cu cuţitul în patrate cu latura de cca 5 cm.Se distribuie umplutura pe toate pătratele , apoi se îndoaie fiecare pătrat în formă de triunghi şi se presează pe margini cu o furculiţă sau cu degetele , ca să se lipeasca şi să nu iasă umplutura la fiert.
Dacă foaia s-a uscat puţin, se umezeşte cu apă (cu pensula ) în jurul umpluturii şi , apoi , se îndoaie şi se presează.Când clocoteşte apa , se pun colţunaşii , se amestecă imediat cu lingura,ca acestia să nu se lipească de fundul cratiţei sau unul de altul.Se fierb 20 minute , la foc mijlociu, cu capacul tras puţin la o parte (să nu clocotească prea tare).Apoi , se ia cratiţa de pe foc, si se lasa colţunaşii să stea 30 minute in apa în care au fiert ca să se
umfle aluatul şi să devină mai pufoşi.În acest timp, se prepară sosul.Intr-o cratiţă , ceapa rasă se căleşte , un minut, in untdelemn şi imediat se stinge cu sucul de roşii ,diluat, după gust şi i se adaugă o linguriţă cu zahăr şi , pentru aroma , frunze de mărar sau pătrunjel şi o mică frunză de ţelină , tăiate mărunt.
Sosul trebuie să fie ca o smântână subţire ; se serveste din sosiera.Colţunaşii se scot din apă cu spumiera , sau se desartă uşor cu strecuratoare. După ce au fost bine scurşi de apă, colţunaşii
se pun într-un vas termorezistent , uns cu o lingură de untdelemn; se adaugă câteva bucăţele de unt peste ei şi se înfierbântă în cuptor , cu 10 minute înainte de servire.
Poftă bună!
Dumplings filled with fish:
Ingredients:
Dough: 2 eggs, 150 g flour, 50 g meal, 30 ml oil. Filling: 200 g veal, 300g fish, 50 g onion, 2
tablespoons oil, 2 eggs, a pinch of pepper, 20 g flour, salt.
Sauce: 3 tablespoons oil, 25 g flour, 300 ml tomato juice, onions, dill and celery.
Preparation:
Meat, along with chopped onion, 2 times to pass through the mincer, then in a pan, simmer olive oil, 1 / 2 teaspoon salt and pepper, covered, about 30 minutes over low heat until all the water that falls in may liv. Mix juice several times in left, then take the pan off the heat. When meat is cool, mix egg, flour leaves and a teaspoon of chopped dill or parsley. Break eggs into a bowl, mix with oil, then place the flour and semolina that is mixed and kneaded with
hand, as the noodle sheet, always bending the dough under the palms, about 5 minutes (until no longer requires flour). Dough should be slightly softer than noodle dough. If eggs were larger might require more flour, and if they were small, some more water to be obtain a dough that stretches with the twisted.
Place the dough on the table, or a nylon sheet, sprinkled with a little făină.The bough be slightly softer than noodle dough. Leave to stand 10 minutes to become soft and easy to stretch, then deliver the form of a rectangle, pressing it with your palm to be over all the same thickness and straight sides whit the twisted extends in a rectangular sheet of about 2 mm thickness, then cut with a knife in about five square cm.Distribute filling all squares, then fold each square and triangle-shaped pressing the edges with a fork or fingers to stick and not filling out the boil.
If the page has been little dry, moisten with water (brush) around the filling and then it pressing.When bend and seething water, make dumplings, mix immediately with a spoon they do not stick to the bottom of the pan and boil for 20 minutes each .Make the fire
medium cap pulled at least one side (do not boil too much). Then, take the pan fire, and let stand for 30 minutes dumplings to the water to be boiled dough swell and become more fluffy.In Meanwhile, prepare the sos.In a saucepan, grated onion Cook a minute, and immediately turns off the oil with tomato juice, diluted, and taste and
add a teaspoon of sugar for flavor, dill or parsley leaves and
small celery leaves, chopped. The sauce should be like a thin cream, served in sosiera.Colţunaşii removed from water slotted spoon or strainer to empty easily. After being well drained, dumplings
Place in a baking dish, greased with a tablespoon of oil, add some chopped and hot oil over them in the oven 10 minutes before serving.
Enjoy your meal!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu