miercuri, 9 februarie 2011

Chiftele marinate de peşte:



Ingrediente:1/4 carne peşte,1/4carne de viţel , 50 g franzelă, 50 g ceapă, 3 căţei usturoi, 250 ml suc de roşii, o foaie de dafin,făină, untdelemn,mărar,piper, ienibahar, sare.
Mod de preparare:
Carnea slabă de peşte , amestecată cu carne de viţel sau piept de pui, se trece de 2 ori prin maşina de tocat, împreuna cu franzela, înmuiata numai o secundă în apă rece şi bine stoarsă în pumni, cu ceapa tăiată mărunt şi călită, un minut, cu 2 linguri de untdelemn şi usturoiul tăiat marunt. La tocătura se adaugă oul crud, 1/2 linguriţă cu sare fină,un vârf ascuţit cu piper, o linguriţă cu vârf de mărar sau pătrunjel tăiat marunt şi se amestecă bine. Se ia cite o linguriţă cu vârf din compoziţie, se pune pe o foaie de nailon, presarată cu o linguriţă cu vârf de faină, se trece bine prin făină şi i se dă forma rotundă de bila.Se aşază una lângă alta, pe foaia de nailon.Se unge bine cu 2 linguri de untdelemn, o cratiţă de 1 1/2 l, se aşază în ea chiftele (bilele) neînghesuite, una lânga alta care, apoi, se stropesc bine cu 3 linguri de untdelem şi se dau la cuptor descoperite, 30-40 minute , la foc moderat ca să nu se frigă şi să se rumenească puţin la suprafată. Dupa aceea, sucul de roşii se diluează ca să fie potrivit de acru şi se toarnă peste chiftele, cât să le cuprindă. Chiftelele se ridică puţin cu vârful cuţitului ca să se desprindă de cratiţă şi ca sosul să intre şi sub ele.În sos se adaugă o foaie de dafin, un vârf de cuţit cu ienibahar, mărar sau pătrunjel tăiat mărunt şi sare, după gust.Se lasă la cuptor 15 minute, ca să se formeze sosul şi să se ridice untdelemnul.Se servesc calde cu piure de cartofi.Recomand un vin alb!

Meatballs marinated fish:
Ingredients: 1 / 4 meat fish, veal 1/4carne, 50 g white bread, 50 g onion, 3 cloves garlic, 250 ml tomato juice, a bay leaf, flour, oil, dill, pepper, allspice, salt.
Preparation:
Lean fish, mixed with veal or chicken breast is
passes two times through the mincer, along with bread, soaked in cold water per second, and well squeezed into fists, and tempered with finely chopped onion, one minute, with 2 tablespoons oil and chopped garlic. The chips are added raw egg, 1 / 2 teaspoon fine salt, a sharp pepper, a heaping teaspoon of finely chopped dill or parsley and mix well. Take a heaping teaspoon cite the formulation is placed on a nylon sheet, sprinkled with a heaping teaspoon of flour, the flour is going well and being shaped into a round placed .Se side by side on a sheet of grease nailon.Se well with 2 tablespoons of oil, a saucepan for 1 1 / 2 l, sits in her balls (balls) with space one side which are then Sprinkle with 3 tablespoons untdelem well and bake uncovered 30-40 minutes at moderate heat to cold and not least on the surface to brown. Then dilute the tomato juice to be suitable for sour and pour over meatballs, enough to cover them. Patties amounts than the knife tip to break the sauce pan and come under ele.În sauce and add a bay leaf, a pinch of allspice, chopped dill or parsley and salt, as gust.Se Leave in oven 15 minutes, to form the sauce and serve warm to rise the oil. Is served with mashed potatoes!Recomand mashed white wine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog