sâmbătă, 12 februarie 2011

Vinete umplute cu peşte


Ingrediente:
250 g peşte dezosat (somn,şalău) , o felie subţire de franzelă, un ou, 20 g făină, piper, sare, ceapă, 4 vinete de cca. 250g fiecare, 1/4 l suc de roşii, 25 g făină, 3-4 căţei de usturoi, o linguriţă ceapă rasă, pătrunjel, ţelină, untdelemn.
Mod de preparare:
Peştele şi franzela muiată puţin în apă rece şi bine stoarsă şi ceapa tăiată mărunt şi călită cu 2 linguri de untdelemn se trec prin maşina de tocat de 2 ori. La tocătura se adaugă oul crud, făina, un vârf de linguriţă de sare, un vârf de cuţit piper şi pătrunjel tăiat mărunt; se bate bine tocătura, ca să fie o pastă moale.Vinetelor necurăţate de coajă li se taie un căpăcel în locul
unde este codiţa, care se îndepărtează şi li se scoate miezul cu lingura, ca marginile să rămâna de 1 cm grosime. Se gustă miezul; dacă nu are seminţe şi nu este amar, se toacă împreună cu carnea (sau numai o parte din el). Vinetele scobite se sărează puţin pe dinăuntru, se lasă 30 minute să se moaie şi să-şi lase zeama, apoi se spală bine cu apă rece, se storc puţin în pumni şi se umplu cu tocătura. Se aşază într-o cratiţă potrivită ca mărime, cu 4-5 linguri de untdelemn şi ceapă rasă fin, se prăjesc 2 minute, întorcându-se pe toate părţile, apoi se sting cu sucul de roşii şi apă (cât să le acopere). Se fierb acoperite, la foc mic, 30-40 minute, sau se fierb acoperite la cuptor.. Când sânt fierte, se freacă făina cu 2 linguri de apă rece, se amestecă cu sosul, lăsându-l să fiarbă câteva clocote ca să se lege şi adăugăm apă sau suc de rosii, dacă este nevoie (să fie suficientă la servire). Cratiţa se ia de pe foc, mâncarea se sărează dupa gust şi se presară cu usturoi şi pătrunjel tăiat mărunt.

Eggplant stuffed with fish
Ingredients:
250 g boneless fish (catfish, pike), a thin slice of white bread, one egg, 20 g flour, pepper, salt, onion, 4
about eggplant. 250g each, 1 / 4 l of tomato juice, 25 g flour, 3-4 cloves of garlic, a teaspoon of grated onion, parsley, celery, oil.
Preparation:
Fish and bread dipped in cold water than well-squeezed and finely chopped and fried onions with 2 tablespoons of oil pass through the mincer 2 times. The chips are added raw egg, flour, one teaspoon salt, pepper and a pinch of finely chopped parsley, fine chop beat, to be a bark paste they moale.Vinetelor unpeeled cut a cap in place
where is the stem, which were removed and remove core with a spoon, the edges remain 1 cm thick. Taste the heart, if it has seeds and is not bitter, with chop meat (or part of it). Plants are hollow inside is less salt, allow 30 minutes to soften and let their juice, then rinse thoroughly with cold water, squeeze little fists and fill with stuffing. Place in a saucepan suitable size, with 4-5 tablespoons of oil and finely grated onion, fry 2 minutes, turning on all sides, then left with
tomato juice and water (enough to cover). Boil covered, over low heat 30-40 minutes, or cook in the oven covered .. When I am cooked, rub the flour with 2 tablespoons cold water, mix with sauce, leaving it to boil some clocote to bind and add water or tomato juice if needed (should be enough for serving). Saucepan from heat, add salt food to taste and sprinkle with finely chopped garlic and parsley.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog