Ingrediente:
1/2 Kg de peşte se amestecă cu carne de vitel cca300g, sau piept de pui, 200g franzelă, 300 ml lapte, 250 ml smântână, 100 g ceapă, 30 g faină, 100 g unt, margarină sau untdelemn, 4 ouă mari, un vârf de cuţit piper, pesmet, sare,o lingură de pastă de roşii.
Mod de preparare:
Franzela, tăiată in felii, se înmoaie în lapte pâna când îl absoarbe în întregime. Ceapa tăiată mărunt se căleşte, un minut, în tot untul sau untdelemnul. Carnea se trece prin maşina de tocat,împreuna cu franzela nestoarsă şi ceapa călită. La tocătură se adaugă smântână, făină,gălbenuşurile, piperul şi puţin cimbru fărâmiţat, o linguriţă cu sare, mărarul şi pătrunjelul şi se amestecă bine. Albuşurile bătute spumă se amestecă cu această compoziţie, cu telul, prin răsturnare, apoi se deşartă intr-o cratiţă , bine unsă cu margarină solidă şi tapetată cu pesmet. Se coace la foc tare, în tavă cu apă fierbinte, introdusă din timp la cuptor. Dupa 30minute, se poate acoperi, dacă se rumeneşte prea mult focul se reduce la mijlociu; se coace circa 60 minute. Se serveşte, fierbinte, cu sos de roşii sau măcriş, cu piure de spanac sau urzici, cu salată de cartofi sau cu alte legume, ca fel doi. Se poate servi şi rece, tăiată în felii, cu legume crude sau murături.
Poftă bună!
Pudding fish
Ingredients:
1 / 2 pounds of fish mixed with cca300g veal, or chicken breast, 200g loaf of bread, 300 ml milk 250 ml cream, 100 g onion, 30 grams flour, 100 g butter, margarine or oil, 4 large eggs, a pinch of pepper, bread crumbs, salt, a tablespoon of tomato paste.
Preparation:
Bread, cut in slices, soak in milk until fully absorbed it. Cook chopped onion, one minute all the butter or oil. The meat is passed through the mincer, along with bread and onions stewed nestoarsă. The chips add cream, flour, egg, pepper and some crumbled thyme, a teaspoon of salt, dill and parsley and mix well. Whipped egg whites mixed with this composition, with the goal, by inversion, then empty into a pan, well greased with margarine solid and dusted with bread crumbs. Bake at fire hard in the tray with hot water, introduced early in the oven. After 30min, can fly, if they brown too much fire is reduced to medium, cook about 60 minutes. Serve, hot, red, or sorrel sauce with spinach and mashed nettle, potato salad or other vegetables as main course. It can be served cold and cut into slices with raw vegetables or pickles.
Enjoy your meal!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu